Plemeniti kvasci - idealni za crna vina. Posebno se preporučuju za vina od aronije, crnog grožđa, bazge, borovnica, malina, kupina, šljiva.
Malaga je posebno odabrani soj vinskih kvasaca suspendiranih u zaštitnoj tekućini. Ovi kvasci osiguravaju brzu i stabilnu fermentaciju u širokom rasponu temperatura, dobro odfermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Vrijedi ih koristiti za desertna vina.
Važne značajke:
Način uporabe:
Kvasce u tekućini treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti inokulum kvasaca - takozvanu majku kvasca. U bocu kapaciteta 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasaca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, a zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s postavom vina (5-25 L).
Upozorenje!
U svim fazama pripreme inokuluma kvasaca održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasce.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti prije kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: