Kvasac UNIWERSALNE bez razmnožavanja su plemeniti vinski kvasci u tekućem obliku, namijenjeni za fermentaciju bijelog i crvenog voća. Uz njihovu pomoć jednostavno ćete stvoriti jedinstveno vino od: jagoda, jabuka, krušaka, grožđa, rabarbare ili šljiva.
Ovi kvasci, za razliku od tradicionalnih tekućih kvasaca, ne zahtijevaju prethodno razmnožavanje (pripremu matičnog kvasca). Namijenjeni su za izravnu upotrebu. Ne morate čekati 48 sati na njihovo razmnožavanje!
Uz njihovu upotrebu uspješno i lako ćete pripremiti vina s udjelom alkohola do 15%. Jedno pakiranje od 20 ml dovoljno je za pripremu do 25 L mošta. Proizvod spreman za upotrebu!
Način upotrebe:
Prije upotrebe protresite vrećicu s tekućinom kako biste temeljito izmiješali proizvod, a zatim dodajte u posudu s moštom na temperaturi od 20-25°C.
Upozorenje!
U svim fazama pripreme kvasne inokulacije održavajte sterilne uvjete.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladna sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: