Plemeniti kvasci - idealni za medovinu.
Enovini® Honey je posebno odabrana, izvrsna mješavina dvaju sojeva vinskih kvasaca, osiguravajući brzu i stabilnu fermentaciju u teškim uvjetima i u širokom rasponu temperatura. Ovi cijenjeni "bayanusi" pokazuju povećanu toleranciju na visoke koncentracije šećera i alkohola, zahvaljujući čemu odlično funkcioniraju pri izradi domaće medovine
Važne značajke:
Način upotrebe:
Kvasci ne zahtijevaju prethodno razmnožavanje. Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane vode ohlađene na temp. 30°C. Ostavite sve zajedno 20 min, nakon tog vremena ulijte u balon s medovinom. Dodajte hranjivo s vitaminom B1, u količini 4,5-11 g na 10-25 L medovine. Za povećanje kiselosti medovine preporučuje se dodavanje regulatora kiselosti Kwasomix u količini 15-30 g na 10-25 L medovine.
Sastojci:
vinski kvasci Saccharomyces bayanus, emulgator: sorbitol monostearat.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjiva B1 (401010). Za povećanje kiselosti medovine preporučuje se dodavanje regulatora kiselosti Kwasomix (401820).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: