Za pravilan razvoj vinskog kvasca, osim izvora šećera, potrebni su i dušikovi i fosforni spojevi, kojih je malo u voću našeg podneblja, te vitamini, uglavnom iz skupine B.
Zahvaljujući primjeni Pożywki Kombi Vita dobivamo odgovarajuće umnožavanje kvasca, brzo započinjanje fermentacije, kao i potpuno fermentiranje šećera sadržanog u voću i dodanog tijekom proizvodnje vina. Vitamin B1 stimulira rast kvasca i snažan je aktivator fermentacije. Stanične stijenke kvasca ubrzavaju umnožavanje biomase, izvor su sterola, masnih kiselina i mikroelemenata - magnezija i mangana. Adsorbiraju tvari koje inhibiraju fermentaciju.
Spojevi sadržani u hranjivim tvarima potpuno se koriste od strane kvasca tijekom njihovog umnožavanja, tako da neće utjecati na okus i aromu vina te na zdravlje čovjeka.
Kombi Vita je veća doza vitalnih tvari u odnosu na Kombi i povećano doziranje. Osigurava najbolje uvjete za razvoj kvasca i stvaranje jedinstvenog domaćeg vina.
Važne značajke:
Težina 10 g
Za 25 L smjese
Način uporabe:
Koristiti u omjeru 1g hranjive tvari na 1,5-2,5L mošta. Sadržaj vrećice dovoljan je za 15-25L smjese vina. Preporučenu količinu hranjive tvari treba dozirati u tri jednake porcije: I - prije inokulacije kvascem, II - nakon 2-3 dana fermentacije, III - nakon otprilike 10 dana, kada °Blg mošta padne na 8-12. Porcije hranjive tvari otopiti u otprilike 100 ml mošta, a zatim uliti u fermentacijski spremnik i promiješati.
Ne dodavati hranjivu tvar izravno u inokulum kvasca.
Sastojci:
diamonski vodofosfat (V), komponente staničnih stijenki kvasca, vitamin B1 (tiamin hidroklorid)
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.