Plemeniti, univerzalni kvasci za sve vrste vina. Posebno se preporučuju za vina od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog grožđa, rabarbare, šljiva, bijelih ribizla.
Univerzalni su posebno odabrani soj vinskih kvasaca suspendiranih u zaštitnoj tekućini. Ovi kvasci osiguravaju brzu i stabilnu fermentaciju u vrlo širokom rasponu temperatura, dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Odlikuje ih otpornost na visoke koncentracije šećera i alkohola, što omogućuje njihovu upotrebu za ponovno pokretanje vina - "pokretanje" fermentacije kada vino prestane "raditi" prije postizanja željenih svojstava.
Važne značajke:
Način upotrebe:
Kvasce u tekućini treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti kvasnu kulturu - takozvanu kvasnu majku. U bocu kapaciteta 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasaca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, a zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinom (5-25 L).
Upozorenje!
U svim fazama pripreme kvasne kulture održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasce.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: