Cijenite li nježan okus i aromu jabukovače? Imate puno jabuka i ne znate što s njima? Započnite svoju avanturu s domaćom proizvodnjom jabukovače, olakšat će vam to naš nezamjenjiv proizvod za proizvodnju domaćih pića - plemeniti, sušeni kvasci Ciderini Sweet. Ova posebno odabrana vrsta kvasca za jabukovaču omogućit će vam da iz voća izvučete maksimum arome i okusa! Kvasci su namijenjeni za proizvodnju slatke jabukovače - uz njihovu pomoć možete pripremiti i perry od krušaka, kao i bilo koje niskoprocentne varijacije iz drugih voćnih sokova. Priprema brzog osvježavajućeg napitka izuzetno je jednostavna, dodajte prstohvat Ciderini Sweet u bilo koji sok i fermentirajte cijelu smjesu 3 dana na sobnoj temperaturi. Zatim premjestite napitak u hladnjak i uživajte u niskoprocentnom, lagano pjenušavom napitku idealnom za ljetne dane. Iskoristite punu snagu i mogućnosti Ciderini Sweet kombinirajući kvasce s hranjivom tvari s vitaminom B1! Jedno pakiranje kvasca - 5 g dovoljno je za izradu od 15 do 20 L aromatičnog pića, u kojem sadržaj alkohola može doseći čak 9%. Ciderini Sweet je proizvod jednostavan za korištenje - preporučena temperatura fermentacije je 15-25°C.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 25°C, cijelu smjesu ostavite 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon toga otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinom.
Sastojci:
kvasci Saccharomyces cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari B1 (401010).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: