Planirate pripremiti domaće vino od jabuka ili bijelog grožđa? Novi suhi kvasac Enovini® OK WHITE koji smanjuje kiselost najbolji je izbor!
Enovini® OK WHITE su suhi vinski kvasci koji smanjuju kiselost vina od bijelog voća koje sadrži jabučnu kiselinu. To su kvasci prvenstveno namijenjeni za jabuke i bijelo grožđe, a zahvaljujući njihovoj upotrebi pripremit ćete uravnoteženo, ukusno vino, blago u okusu, s bogatim voćnim buketom.
Svojstva kvasca Enovini® OK WHITE koja smanjuju kiselost omogućuju dobivanje ukusnih vina, manje slatkih (poluslatkih i polusuhih).
Paket omogućuje dobivanje 35 L vina s jačinom do 14 %. Kvasci su jednostavni za upotrebu, nema potrebe za njihovim prethodnim razmnožavanjem.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml vode, prokuhane i ohlađene na temp. 30°C.
Cijelu smjesu ostavite 20 min na sobnoj temperaturi, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s postavom vina. Preporučena početna koncentracija šećera u postavi je max. 18°Blg, a kiselost max. 16 g/L (najbolje 12-13 g/L).
Fermentaciju provodite na temp. 18-20°C.
Nakon 5. i 10. dana fermentacije dodajte sljedeće porcije šećera: 50 g/L.
Optimum djelovanja kvasca postići ćete slijedeći informacije na etiketi.
Sastojci:
kvasac Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearin sorbitola.
NAPOMENA:
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari s vitaminom B1 (401010) u količini 0,4g/L.
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na zavarivanju.
Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.