Suhi pektoenzim je enzimatski pripravak koji olakšava dobivanje soka iz voća. Dodatak pektoenzima uzrokuje opuštanje strukture voća, što u kasnijim fazama pogoduje dobrom bistrenju tekućine. Prednost ovog proizvoda je što održava stalnu aktivnost za upotrebu tijekom cijelog roka trajanja pri skladištenju na sobnoj temperaturi.
Važne značajke:
• Težina 6 g
• Za 10-20 kg voća
• Lakše prešanje soka i bistrenje vina
Način upotrebe:
Usitnjeno voće prelijte s malom količinom vode (1-2 L na 10 kg voća) na temperaturi od 40°C za bobičasto voće i 80°C za jabuke, kruške, šljive, dunje. Pektoenzim otopite u 100 ml vode na sobnoj temperaturi. Kada temperatura mase voća padne na 40°C, dodajte otopljeni pripravak. Sve dobro promiješajte i ostavite pokriveno na toplom mjestu 9-15 sati. Nakon tog vremena prešajte sok.
Sastojci:
saharoza, pektinaza 33,3% (maltodekstrin, poligalakturonaza, voda, regulator kiselosti: natrijev citrat, limunska kiselina).
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.