Vinski kvasac Fermivin PDM, 7 g

SIMBOL: 400330
EAN: 5904816017564

1,34 EUR

Dodaj u košaricu

191,43 EUR/kg

SIMBOL: 400330
EAN: 5904816017564


OPIS

Fermivin PDM suhi, plemeniti, univerzalni vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus koji potječu iz regije Champagne u Francuskoj.Za bijela, crvena, pjenušava vina i medovine - Fermivin PDM su univerzalni kvasci za sve vrste vina, uključujući i pjenušava. Zbog otpornosti na visoku koncentr... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Fermivin PDM suhi, plemeniti, univerzalni vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus koji potječu iz regije Champagne u Francuskoj.


  • Za bijela, crvena, pjenušava vina i medovine - Fermivin PDM su univerzalni kvasci za sve vrste vina, uključujući i pjenušava. Zbog otpornosti na visoku koncentraciju šećera, izvrsno će se pokazati i za medovine.​
  • Vina do 16% - kvasci Fermivin PDM pokazuju otpornost na visoku koncentraciju alkohola, osiguravaju fermentaciju čak do 16%.
  • Pogodni za ponovno pokretanje fermentacije - "pokretanje" fermentacije kada vino iz različitih razloga prestane fermentirati prije postizanja željenih svojstava.
  • Vrlo širok raspon temperatura - kvasci Fermivin PDM fermentiraju u širokom rasponu temperatura od 13 do 30°C
  • Za 10-35 L - jedna vrećica kvasaca Fermivin PDM je odgovarajuća količina za pripremu od 10 do 35 L fermentacije.


Fermivin PDM su vinski kvasci BAYANUS koji fermentiraju do 16% alkohola, a zahvaljujući svojoj univerzalnosti izvrsno će se pokazati kao dodatak vinima od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog i crnog grožđa, rabarbare, grožđica, trešanja, višanja, malina, šljiva renklod i węgierki, aronije, kupina, crnog, bijelog i crvenog ribiza, borovnica, bazge. Ovi kvasci imaju umjeren utjecaj na aromatski profil vina, omogućujući očuvanje aroma voća od kojih se piće proizvodi. Ovi kvasci fermentiraju čak i u teškim uvjetima visoke koncentracije šećera, visoke koncentracije alkohola ili na niskim temperaturama. Stoga se preporučuju i za fermentaciju medovine te ponovno pokretanje fermentacije vina, tzv. restart.


Vrlo širok raspon u kojem fermentiraju kvasci Fermivin PDM čini ih vrijednim izborom kada fermentaciju provodimo u podrumima ili prostorijama gdje je temperatura niža od sobne.


Jedna vrećica kvasaca je odgovarajuća za pripremu od 10 do 35 L vinske fermentacije.


Suhi vinski kvasci Fermivin PDM su vrlo jednostavni za upotrebu, potrebna je samo kratka rehidratacija - navodnjavanje.


Način upotrebe:

Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30°C, ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon toga otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinskom fermentacijom.


Puni potencijal kvasci postižu primjenom hranjivih tvari: s vitaminom B1 (401010) i Kombi Vita (401030).


Detaljna sigurnosna karta nalazi se u priloženim datotekama.


Sastojci:

vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: sorbitol monostearat.


Upozorenje!

Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari: B1 (401010), Kombi Vita (401030).

Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.


Dimenzije pakiranja:

  • dužina 7,5 cm
  • širina cca 1 cm
  • visina 11 cm
Masa
7.0 g

koliko litara
35.0 L

tip
sušeni

namjena
crno vino, bijelo vino, medovina

uključeno u set
ne

Vinski kvasac Fermivin PDM, 7 g

Vinski kvasac Fermivin PDM, 7 g ['fermivin kvasac', ' aktivni suhi vinski kvasac', ' vinski kvasac', ' kvasac za vino', ' suhi vinski kvasac', ' suhi kvasac', ' suhi kvasac za vino', ' kvasac za bijelo vino', ' kvasac za crno vino', ' kvasac za medovinu']
omiljeno

1,34 EUR

191,43 EUR/kg

Dodaj u košaricu