Fermivin PDM suhi, plemeniti, univerzalni vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus koji potječu iz regije Champagne u Francuskoj.
Fermivin PDM su vinski kvasci BAYANUS koji fermentiraju do 16% alkohola, a zahvaljujući svojoj univerzalnosti izvrsno će se pokazati kao dodatak vinima od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog i crnog grožđa, rabarbare, grožđica, trešanja, višanja, malina, šljiva renklod i węgierki, aronije, kupina, crnog, bijelog i crvenog ribiza, borovnica, bazge. Ovi kvasci imaju umjeren utjecaj na aromatski profil vina, omogućujući očuvanje aroma voća od kojih se piće proizvodi. Ovi kvasci fermentiraju čak i u teškim uvjetima visoke koncentracije šećera, visoke koncentracije alkohola ili na niskim temperaturama. Stoga se preporučuju i za fermentaciju medovine te ponovno pokretanje fermentacije vina, tzv. restart.
Vrlo širok raspon u kojem fermentiraju kvasci Fermivin PDM čini ih vrijednim izborom kada fermentaciju provodimo u podrumima ili prostorijama gdje je temperatura niža od sobne.
Jedna vrećica kvasaca je odgovarajuća za pripremu od 10 do 35 L vinske fermentacije.
Suhi vinski kvasci Fermivin PDM su vrlo jednostavni za upotrebu, potrebna je samo kratka rehidratacija - navodnjavanje.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30°C, ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon toga otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinskom fermentacijom.
Puni potencijal kvasci postižu primjenom hranjivih tvari: s vitaminom B1 (401010) i Kombi Vita (401030).
Detaljna sigurnosna karta nalazi se u priloženim datotekama.
Sastojci:
vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: sorbitol monostearat.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari: B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: