Enovini® OK WHITE - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g

SIMBOL: 400380
EAN: 5904816004687

1,52 EUR

Dodaj u košaricu

217,14 EUR/kg

SIMBOL: 400380
EAN: 5904816004687


OPIS

Planirate pripremiti domaće vino od jabuka ili bijelog grožđa? Novi suhi kvasac Enovini® OK WHITE koji smanjuje kiselost najbolji je izbor!Za bijelo voće - kvasac idealan za vina od jabuka i bijelog grožđa te drugog voća koje sadrži velike količine jabučne kiseline.Redukcija jabučne kiseline za 20-2... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Planirate pripremiti domaće vino od jabuka ili bijelog grožđa? Novi suhi kvasac Enovini® OK WHITE koji smanjuje kiselost najbolji je izbor!


  • Za bijelo voće - kvasac idealan za vina od jabuka i bijelog grožđa te drugog voća koje sadrži velike količine jabučne kiseline.
  • Redukcija jabučne kiseline za 20-24% - smanjenje kiselosti povoljno utječe na okus vina, čineći ga glađim i uravnoteženijim.
  • Manja količina šećera - zahvaljujući primjeni kvasca koji smanjuje kiselost, uspješno možete smanjiti dodatak šećera, dobivajući dobro poluslatko ili polusuho vino.
  • Uravnotežen okus i aroma vina - vino pripremljeno uz korištenje ovog kvasca ima ne samo blag okus već i zanimljivu voćnu aromu.
  • Visoka kvaliteta - aktivni suhi kvasac Enovini® OK WHITE omogućit će vam pripremu najboljeg domaćeg vina s udjelom do 14% alkohola! 


Enovini® OK WHITE su suhi vinski kvasci koji smanjuju kiselost vina od bijelog voća koje sadrži jabučnu kiselinu. To su kvasci prvenstveno namijenjeni za jabuke i bijelo grožđe, a zahvaljujući njihovoj upotrebi pripremit ćete uravnoteženo, ukusno vino, blago u okusu, s bogatim voćnim buketom. 

Svojstva kvasca Enovini® OK WHITE koja smanjuju kiselost omogućuju dobivanje ukusnih vina, manje slatkih (poluslatkih i polusuhih).

Paket omogućuje dobivanje 35 L vina s jačinom do 14 %. Kvasci su jednostavni za upotrebu, nema potrebe za njihovim prethodnim razmnožavanjem. 


Način upotrebe:

Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml vode, prokuhane i ohlađene na temp. 30°C.

Cijelu smjesu ostavite 20 min na sobnoj temperaturi, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s postavom vina. Preporučena početna koncentracija šećera u postavi je max. 18°Blg, a kiselost max. 16 g/L (najbolje 12-13 g/L).

Fermentaciju provodite na temp. 18-20°C.

Nakon 5. i 10. dana fermentacije dodajte sljedeće porcije šećera: 50 g/L.

Optimum djelovanja kvasca postići ćete slijedeći informacije na etiketi.


Sastojci:

kvasac Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearin sorbitola.


NAPOMENA:

Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari s vitaminom B1 (401010) u količini 0,4g/L.


Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na zavarivanju.

Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.

Masa
7.0 g

koliko litara
35.0 L

namjena
bijelo vino

tip
sušeni

Enovini® OK WHITE - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g

Enovini® OK WHITE - vinski kvasac za smanjenje kiselosti 7 g ['kvasac za jabuke', ' kvasac za bijelo grožđe', ' vino od jabuka', ' vino od grožđa', ' kvasac za smanjenje kiselosti', ' kvasac za bijela vina', ' suhi kvasac', ' domaće vino', ' kvasac za redukciju kiselosti']
omiljeno

1,52 EUR

217,14 EUR/kg

Dodaj u košaricu