Čipsi za dimljenje od trešnje - namijenjeni za upotrebu u procesu dimljenja i roštiljanja peradi, govedine, svinjetine i ribe. Zahvaljujući ovim čipsima, jela će dobiti odgovarajući, željeni aromat i okus, kao i atraktivnu zlatno-crvenu boju.
Klasa 10 (gruba frakcija) – zahvaljujući svojoj veličini (8-12 mm) ovi čipsi se posebno preporučuju za takozvane balkonske pušnice - male i prijenosne modele, jer generiraju dim dugo i ravnomjerno.
Količina čipsa u pakiranju (450 g) dovoljna je za nekoliko sati dimljenja (ovisno o korištenoj opremi) - bez brige da će ih ponestati tijekom pripreme vaših omiljenih jela.
Prirodni, visokokvalitetni čipsi od trešnje, idealni za dimljenje i roštiljanje svih osnovnih vrsta mesa i ribe. Zahvaljujući njihovom odgovarajućem doziranju i žarenju, proces pripreme jela bit će vođen profesionalno, a gotova jela dobit će odgovarajući aromat, okus i izgled. Prednosti ovih čipsa cijenit će svaki ljubitelj ukusnih dimljenih i roštiljanih jela. Optimalan sadržaj vode osigurava lako paljenje čipsa i učinkovito stvaranje dima za dimljenje.
Više o čipsima saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite čips i napravite dim!
Provjerite naš Kalkulator za mesne proizvode - pomoći će vam pripremiti ukusne domaće proizvode.
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj čipsa debljine dva centimetra - nemojte ih stavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Da biste čips iskoristili što ekonomičnije, možete ih lagano navlažiti vodom, što će olakšati stvaranje veće količine dima. Roštilj pokrijte poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku. Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremanog mesa).
Dimljenje: Ovisno o vrsti pušnice koju imate, čips postavite u pušnicu - na mjesto predviđeno za to, eventualno u generator dima ili u ložište - oko užarenog drva.
Čipsi idealni za upotrebu u generatoru dima. Korištenje takvog generatora dima osigurava postizanje najprofesionalnijih efekata - proizvoda izvrsnog okusa, arome i boje.
Upozorenje: Rukovanjem pušnicom i roštiljem trebaju se baviti isključivo odrasle osobe, uz poštivanje pravila protupožarne sigurnosti i nakon upoznavanja s uputama za uporabu određenog uređaja te s preporukama za upotrebu čipsa. Tijekom paljenja čipsa i njihovog dodavanja tijekom rada roštilja ili pušnice i generatora dima, budite oprezni kako biste izbjegli moguće opekline. Pazite da djeca i kućni ljubimci nemaju pristup zagrijanim uređajima.
Čipsi se trebaju čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Čipsi za dimljenje dostupni u našoj ponudi imaju pozitivne recenzije: Instituta za mesnu industriju i masti, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.
Paket sadrži 450 g čipsa.