Drvna sječka za dimljenje od šljive - namijenjena za upotrebu u procesu dimljenja i roštiljanja svinjetine. Zahvaljujući ovoj sječki, jela od ovog mesa dobit će odgovarajući, željeni aromat i okus, kao i atraktivnu smeđocrvenu boju.
Klasa 8 (srednja frakcija) - zahvaljujući svojoj veličini (6-8 mm) sječka je pogodna za velike i male dimnice.
Količina sječke u pakiranju (450 g) dovoljna je za nekoliko sati dimljenja (ovisno o korištenoj opremi) - bez brige da će nestati tijekom pripreme vaših omiljenih jela.
Prirodna, visokokvalitetna sječka od trešnje, idealna za dimljenje i roštiljanje svinjetine. Zahvaljujući pravilnom doziranju i žarenju, proces pripreme jela bit će vođen profesionalno, a gotova jela dobit će odgovarajući aromat, okus i izgled. Prednosti ove sječke cijenit će svaki ljubitelj ukusnih dimljenih proizvoda i jela s roštilja - mogu se koristiti u malim i velikim dimnicama, također u kombinaciji s generatorom dima. Optimalan sadržaj vode osigurava lako paljenje sječke i učinkovito stvaranje dima za dimljenje.
Više o sječki saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite sječku i napravite dim!
Provjerite naš Kalkulator za mesne proizvode - pomoći će vam pripremiti ukusne domaće proizvode.
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj sječke debljine dva centimetra - nemojte ih stavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Da biste sječku iskoristili što ekonomičnije, možete je lagano navlažiti vodom, što će olakšati stvaranje veće količine dima. Roštilj pokrijte poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku. Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremanog mesa).
Dimljenje: Ovisno o vrsti dimnice koju imate, sječku postavite u generator dima ili u samu dimnicu - na mjesto predviđeno za to, eventualno u ložište - oko užarenog drva.
Sječka idealna za upotrebu u generatoru dima. Korištenje takvog generatora dima osigurava postizanje najprofesionalnijih rezultata - proizvoda izvrsnog okusa, arome i boje.
Napomena: Rukovanjem dimnicom i roštiljem trebaju se baviti isključivo odrasle osobe, uz poštivanje pravila protupožarne sigurnosti i nakon upoznavanja s uputama za uporabu određenog uređaja te s preporukama za upotrebu sječke. Tijekom paljenja sječke i njenog dodavanja tijekom rada roštilja ili dimnice i generatora dima budite oprezni kako biste izbjegli moguće opekline. Pazite da djeca i kućni ljubimci nemaju pristup zagrijanim uređajima.
Sječku treba čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Sječka za dimljenje dostupna u našoj ponudi ima pozitivne recenzije: Instituta za mesnu industriju i masti, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.
Paket sadrži 450 g sječke.