Plemeniti, univerzalni, sušeni kvasac za sve vrste vina s visokom tolerancijom na alkohol (do 18%). Preporučuje se posebno za vina od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog i crnog grožđa, rabarbare, grožđica, trešanja, višanja, malina, šljiva renklod i bistrica, aronije, crnog, bijelog i crvenog ribiza, crnih borovnica, kupina, crne bazge.
Enovini® je posebno odabrana, izvrsna mješavina dvaju sojeva vinskog kvasca, zahvaljujući širokom rasponu temperatura (15-35 °C) možete biti sigurni u stabilnu i brzu fermentaciju.
Kvasac se odlikuje velikom snagom, zahvaljujući kojoj je idealan za ponovno pokretanje fermentacije čak i ako bi vino prestalo raditi prije postizanja željenih svojstava. Proizvod omogućuje dobivanje visokokvalitetnog bistrog vina
Aktivni suhi kvasac vrlo je jednostavan za upotrebu. Pakiranje od 7 g dovoljno je za pripremu 10-35 L mošta s konačnim udjelom alkohola do 18%.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode do temp. 30°C, ostavite sve 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon tog vremena otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s moštom vina.
Primjena vinskog kvasca Enovini® omogućuje brzu i stabilnu fermentaciju u širokom rasponu temperatura!
Detaljna karta karakteristika nalazi se u priloženim datotekama.
Sastojci:
vinski kvasac Saccharomyces cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: s vitaminom B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: