Ako pravite i volite domaća vina od grožđa i voća, sigurno se, kao i drugi vinari, često suočavate s problemom previsoke razine kiselosti u vašim moštovima i pićima. Upoznajte i počnite koristiti Redukwas® - univerzalno sredstvo koje će vam pomoći učinkovito regulirati kiselost, bez potrebe za pretjeranim razrjeđivanjem nastava. S Redukwasom® na jednostavan način dobit ćete vino bolje kvalitete, s odgovarajuće uravnoteženom kiselošću.
Pobrinite se za najbolji okus i aromu vina koje stvarate – koristeći Redukwas® (jestivi kalcijev karbonat) možete na profesionalan način regulirati kiselost moštova i već gotovih pića.
Optimalna kiselost vina trebala bi iznositi 6-10 g/L. Često korištena metoda smanjenja kiselosti je razrjeđivanje vodom, no takvo djelovanje smanjuje kvalitetu vina, a što je veći dodatak vode, to je veći stupanj gubitka aroma i okusnih karakteristika.
Osigurajte sebi i drugim ljubiteljima vina idealno iskustvo degustacije. 🍷 S Redukwasom® to je brzo i jednostavno. Jedna vrećica sadrži 15 g Redukwasa®, što omogućuje nježno smanjenje kiselosti čak 20 L mošta (vina).
Način upotrebe:
Redukwas® otopite u 50 ml vode, dodajte u mošt (vino) i dobro promiješajte. Nakon jednog dana mošt pretočite iznad taloga.
Dodavanje 6-7 g Redukwasa® u 10 L mošta (kao i sadržaj cijele vrećice Redukwasa u 20 L) smanjit će kiselost za 1 g/L.
Napomena: Pazite da ne prekoračite preporučenu dozu.