Kvasac + hranjivo za crna vina Fermivin® VR5 VITA su savršeno prilagođeni kvasci i hranjivo, zahvaljujući kojima ćete pripremiti svoje domaće vino. Proizvod omogućuje potpuno fermentiranje pripremljenog pića. Najbolji sojevi kvasca osiguravaju učinkovitu fermentaciju vina od trešanja, grožđa, aronije, crne bazge i borovnica. Set će vam omogućiti pripremu do 25 l vina.
Način upotrebe:
Kvasci ne zahtijevaju prethodno razmnožavanje. Pomiješajte ih u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30 °C, a zatim ostavite sve 20 min. Nakon toga ulijte otopinu u fermentacijski spremnik/ballon s moštom vina. Odgovarajuću količinu hranjiva (1 g hranjiva/1,5-2,5 L mošta) dozirajte u tri jednake porcije: I - prije inokulacije kvascima, II - nakon 2-3 dana fermentacije, III - nakon otprilike 10 dana, kada ° Blg mošta padne na 8-12. Porcije hranjiva otopite u 100 ml mošta, a zatim ulijte u spremnik/ballon i promiješajte.
Ne dodavajte hranjivo izravno u inokulum kvasca!
Sastojci:
hranjivo 58,8% (dijamonijev hidrogenfosfat, komponente neaktivnih stanica kvasca, vitamin B1 (tiamin hidroklorid)), kvasci 41,2% (vinski kvasci S. cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat).
Dimenzije pakiranja: