Klarowin - sredstvo za bistrenje 10 g

SIMBOL: 401600
EAN: 5904816014303

0,71 EUR

Dodaj u košaricu

71,00 EUR/kg

SIMBOL: 401600
EAN: 5904816014303


OPIS

Za bistrenje vina i sokova - sadrži bentonit (negativno nabijen) koji pokazuje snažna adsorpcijska svojstvaIdealno za bijela i ružičasta vina - stvara talog koji se lako filtriraUčinkovit - pakiranje od 10 g dovoljno je za bistrenje do 10 L vina ili sokaJednostavan za upotrebu - pomiješajte Klarowin... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Za bistrenje vina i sokova - sadrži bentonit (negativno nabijen) koji pokazuje snažna adsorpcijska svojstva
  • Idealno za bijela i ružičasta vina - stvara talog koji se lako filtrira
  • Učinkovit - pakiranje od 10 g dovoljno je za bistrenje do 10 L vina ili soka
  • Jednostavan za upotrebu - pomiješajte Klarowin u 100 ml vode, ostavite da odstoji jedan dan, a zatim dodajte vinu ili soku
  • Bistro vino u tjedan dana - učinak je vidljiv već nakon otprilike 7 dana, u obliku taloga koji pada na dno


Želite uživati u bistrom vinu ili voćnom soku? Iskoristite Klarowin - učinkovit sredstvo za bistrenje vina i sokova, posebno namijenjen bijelim i ružičastim vinima. Jedno pakiranje od 10 g dovoljno je za 10 L vina ili soka i sadrži bentonit (negativno nabijen), koji nakon bubrenja u vodi pokazuje adsorpcijska svojstva. Veže u svojoj strukturi različite vrste pozitivno nabijenih tvari, uglavnom proteine, metalne ione, uzrokujući njihovo taloženje na dnu posude. Blago povećava alkalnost vina. Nastali talog je slabo zbijen i nježan, lako se filtrira.


Upozorenje!

Sredstvo koristimo tek nakon potpunog završetka procesa fermentacije! U suprotnom slučaju proces bistrenja neće pravilno teći i neće doći do koagulacije.


Domaće vino nije uvijek bistro, stoga može biti potrebno bistrenje. Nažalost, nikada ne možemo biti potpuno sigurni imamo li posla s mutnoćama uzrokovanim pozitivno nabijenim česticama (npr. proteinima) ili negativno nabijenim (npr. polifenolima) ili drugim spojevima organskog podrijetla. Prije nego što primijenimo određeno sredstvo za bistrenje, vrijedi napraviti test na malom uzorku vina (otprilike 1 L). To će nam omogućiti da odaberemo odgovarajuće sredstvo za bistrenje. Proces bistrenja obično traje oko tjedan dana. Također treba imati na umu da ne pretjeramo s doziranjem sredstava za bistrenje. U prevelikoj dozi mogu se pojaviti sekundarne mutnoće ili ćemo uzrokovati promjenu boje našeg vina.


Način upotrebe:

Odgovarajuću količinu Klarowina uspite u 100 ml vode i dobro promiješajte. Tako pripremljenu smjesu ostavite da odstoji jedan dan povremeno miješajući. Nakon tog vremena otopinu ulijte u tekućinu koju bistrite. Učinak bi trebao biti vidljiv nakon otprilike tjedan dana u obliku taloga koji pada na dno.

Sastojci:

bentonit

Dimenzije:

Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.

Duljina
7.5 cm

Širina
0.5 cm

Visina
8 cm

Masa
10.0 g

Klarowin - sredstvo za bistrenje 10 g

Klarowin - sredstvo za bistrenje 10 g ['sredstvo za bistrenje vina', ' sredstvo za bistrenje', ' klarowin za vino', ' za bistrenje vina', ' pribor za vinarstvo', ' domaće vino']
omiljeno

0,71 EUR

71,00 EUR/kg

Dodaj u košaricu