Sušena crijeva su inovativan proizvod, 100% prirodan. Omoti su izrađeni od nekoliko slojeva najkvalitetnijih svinjskih crijeva. Isprobajte našu novost. Sušena crijeva su idealan izbor! S njihovom upotrebom pripremit ćete domaće kobasice, suhomesnate proizvode kao što su: živječka kobasica, krakovska kobasica i druge.
Upoznajte našu novost! Idealan proizvod za domaće suhomesnate proizvode. Prirodna sušena svinjska crijeva za kobasice i suhomesnate proizvode promjera 100 mm. Pakiranje sadrži 2 komada sušenih crijeva duljine oko 50 cm.
To je proizvod 100% prirodnog svinjskog podrijetla koji se odlikuje izvrsnom izdržljivošću, jednolikošću i kalibracijom. Omoti se savršeno prilagođavaju mesnim proizvodima, osiguravaju bolju ekstrakciju vlage, što utječe na brzinu sušenja i precizniju penetraciju dima tijekom dimljenja.
Zbog sušenog oblika, crijeva se mogu čuvati na sobnoj temperaturi.
Način upotrebe: Umočite omote na 5 min. u mlaku vodu. Zatim ih napunite nadjevom i nastavite prema receptu za odabrani suhomesnati proizvod. Svaki omot je zatvoren s jedne strane, kroz ovalno profiliranje. Drugi kraj napunjenog omota zavežite špagom ili upotrijebite kliješta za suhomesnate proizvode. Po potrebi duljinu crijeva možete slobodno skratiti. Sušena crijeva su prirodan proizvod, jestiva su, ali ih bez problema možete ukloniti s gotovog proizvoda.
U slučaju korištenja omota kao alternative za plastičnu vrećicu, analogno kao gore, umočite ga na 5 min. u mlaku vodu. Zatim ga stavite u šunkovar i napunite nadjevom. Kraj omota zavrnite i pritisnite oprugom i poklopcem šunkovara. Prilikom vađenja jela dovoljno je povući za omot, a po potrebi podignuti nadjev nožem.
Nekorišteni, hidratizirani omot možete ostaviti da se osuši i koristiti sljedeći put.
Sastojci: svinjska crijeva.