Prirodna ovčja crijeva za izradu raznih tankih kobasica tipa kobasice ili hrenovke. Crijeva su hermetički pakirana u prisutnosti soli kao konzervansa.
Pakiranje sadrži 15 m crijeva. U prosjeku za 1 kg mesnog nadjeva potrebno je cca. 4,6 m crijeva ovisno o njegovoj razlici u kalibraciji i vrsti pripremljene kobasice (na potrošnju crijeva utječe npr. debljina komada mesa, konzistencija nadjeva).
Duljinu crijeva treba mjeriti nakon prethodnog namakanja u vodi. To je jedini objektivan način mjerenja (nakon kalibracije, a prije soljenja). Postizanje najpouzdanijeg rezultata ne događa se nakon rastezanja crijeva i njihovog prinošenja mjerilu
Crijeva prije upotrebe treba namakati cca. 3 h u vodi na temperaturi cca. 30°C.
Prije otvaranja - može se čuvati na sobnoj temperaturi, na suhom, neosunčanom mjestu. Najviše se preporučuje čuvanje u hladnjaku, što produžuje njihovu upotrebljivost.
Nakon otvaranja - preporučena temperatura čuvanja 0 - 14°C. Neiskorišteno crijevo možeš bez problema zamrznuti i iskoristiti pri sljedećim izradama.
Sastojci: ovčja crijeva, sol