Prirodna ovčja crijeva - kalibar 18/20mm, 15m

SIMBOL: 310602
EAN: 5904816919752

4,91 EUR

Dodaj u košaricu

0,33 EUR/m

SIMBOL: 310602
EAN: 5904816919752


OPIS

Prirodna i zdrava alternativa - pripremajući vlastite kobasice možeš izbjeći nezdrave dodatke i konzervanse, uobičajeno korištene u gotovim mesnim proizvodima​Za izradu kobasica i hrenovki bez dodatka konzervansaUniverzalne - iskoristit ćeš ih za tanke kobasice kuhane, dimljene, pečene na roštilju,... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Prirodna i zdrava alternativa - pripremajući vlastite kobasice možeš izbjeći nezdrave dodatke i konzervanse, uobičajeno korištene u gotovim mesnim proizvodima
  • ​Za izradu kobasica i hrenovki bez dodatka konzervansa
  • Univerzalne - iskoristit ćeš ih za tanke kobasice kuhane, dimljene, pečene na roštilju, sušene i zrele - crijeva su prikladna za svaku vrstu obrade kobasica
  • Sadržaj pakiranja 15 m - dovoljno za cca. 3-4 kg mesnog nadjeva
  • Možeš zamrznuti neiskorišteni dio proizvoda



Prirodna ovčja crijeva za izradu raznih tankih kobasica tipa kobasice ili hrenovke. Crijeva su hermetički pakirana u prisutnosti soli kao konzervansa. 

Pakiranje sadrži 15 m crijeva. U prosjeku za 1 kg mesnog nadjeva potrebno je cca. 4,6 m crijeva ovisno o njegovoj razlici u kalibraciji i vrsti pripremljene kobasice (na potrošnju crijeva utječe npr. debljina komada mesa, konzistencija nadjeva). 

Duljinu crijeva treba mjeriti nakon prethodnog namakanja u vodi. To je jedini objektivan način mjerenja (nakon kalibracije, a prije soljenja). Postizanje najpouzdanijeg rezultata ne događa se nakon rastezanja crijeva i njihovog prinošenja mjerilu


Crijeva prije upotrebe treba namakati cca. 3 h u vodi na temperaturi cca. 30°C.


Prije otvaranja - može se čuvati na sobnoj temperaturi, na suhom, neosunčanom mjestu. Najviše se preporučuje čuvanje u hladnjaku, što produžuje njihovu upotrebljivost.


Nakon otvaranja - preporučena temperatura čuvanja 0 - 14°C. Neiskorišteno crijevo možeš bez problema zamrznuti i iskoristiti pri sljedećim izradama.


Sastojci: ovčja crijeva, sol



Duljina
14.8 cm

Širina
1.2 cm

Visina
22 cm

Masa
34.5 g

tip
ovčja crijeva (18 mm)

Prirodna ovčja crijeva - kalibar 18/20mm, 15m

Prirodna ovčja crijeva - kalibar 18/20mm, 15m ['za kobasice', ' za frankfurtere', ' za domaće tanke kobasice', ' uradi sam', ' kobasice diy']
omiljeno

4,91 EUR

0,33 EUR/m

Dodaj u košaricu