Pripremate li mesne prerađevine u šunkovaru? Obavezno isprobajte Peklosol - češnjakovo-biljni pekel posvećen mesnim prerađevinama pripremljenim u šunkovaru.
Zahvaljujući našem najnovijem pekelu, priprema ukusnih i zdravih mesa
u šunkovaru, npr. kuhanih šunki s češnjakovo-biljnim aromama, pravo je zadovoljstvo. Koristeći gotove, provjerene omjere, lako i brzo pripremite aromatičnu salamuru, obogaćujući okus domaće šunke biljnim notama. Naš peklosol također će osigurati da vaše meso ima ne samo privlačnu boju, već i mikrobiološku stabilnost. Pakiranje od 100 g dovoljno je za pripremu čak 1,1 kg kuhane šunke ili drugog mesa koje ćete dimiti, peći ili peći (na temperaturi ispod 150°).
Ako u vašoj domaćoj kuhinji još nisu prisutna jela kuhana u šunkovaru - dopustite da vas zavedu!
Priprema:
Sadržaj pakiranja prelijte s 1 L vode, prokuhajte i ostavite da se ohladi. Komad šunke ili svinjetine težine 1,1 kg stavite u manju posudu tako da bude potpuno prekriven salamurama. Za brži proces pečenja ubrizgajte meso na nekoliko mjesta (oko 60 - 80 ml salamure). Pečite u hladnjaku (4-8°C) 5-7 dana, okrećući meso svaka 2 dana. Nakon pečenja izvadite meso iz salamure i stavite ga u šunkovar. U poklopac stavite termometar. Posudu šunkovara stavite u lonac s vodom tako da razina vode bude iznad razine mesa. Temperatura vode ne smije prelaziti 90°C. Kuhajte dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 68°C. Zatim izvadite šunkovar iz vode, ostavite da se ohladi, a zatim ga stavite u hladnjak, najbolje preko noći.
Sastojci: Neiodirana sol, začini (crni papar 4,3%, piment, muškatni oraščić, čili paprika, kim, korijander, gorušica, ljuta paprika, slatka paprika); sredstvo protiv zgrudnjavanja: E 536, granulirani češnjak 4,4%, šećer, bilje 1,5% (mažuran, čubar, ljupčac), sušeni luk, kalijev nitrat, natrijev nitrit.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.