Kalcijev klorid je sredstvo koje se koristi u sirarstvu za povećanje učinkovitosti proizvodnje sira. To je dodatak neophodan kada koristimo niskopasterizirano ili svježe mlijeko s niskim sadržajem kalcija. Kalcijev klorid poboljšava konzistenciju i koagulaciju mlijeka. Njegova upotreba smanjuje gubitke kazeina i masti.
Zahvaljujući kalcijevom kloridu, sirarski gruš je čvršći i lakše se obrađuje, što utječe na povećanu lakoću skupljanja sirnog zrna.
Naš proizvod ima visoku koncentraciju 94-96% i vrlo je učinkovit.
Pakiranje je dovoljno za 1000-1420 L mlijeka.
Prehrambena kvaliteta ponuđenog kalcijevog klorida čini ga korisnim za apsorpciju kalcija u organizmu pri pravilnom doziranju. Osim toga, to je sredstvo koje će također naći primjenu u pivarstvu, između ostalog, za postizanje punog, stabilnog okusa.
Doziranje:
Kalcijev klorid u koncentraciji treba koristiti u omjeru 0,7-1 g (prstohvat) kalcijevog klorida na 10 L mlijeka.
Način upotrebe:
Preporučenu količinu kalcijevog klorida otopite u 50 ml prokuhane vode i ulijte u mlijeko. Proizvod treba dodati prije inokulacije bakterijskim kulturama i sirilom. Koristiti prema doziranju proizvođača - višak kalcijevog klorida može pridonijeti gorkom okusu proizvoda.
UPOZORENJE:
Djeluje iritantno na oči. U slučaju kontakta s očima, pažljivo ih ispirati vodom nekoliko minuta.
Dimenzije pakiranja: