Kalcijev klorid za sir - 100 g

SIMBOL: 411215
EAN: 5904816001525

1,90 EUR

Dodaj u košaricu

19,00 EUR/kg

SIMBOL: 411215
EAN: 5904816001525


OPIS

Za sirarstvo- proizvod neophodan pri korištenju niskopasteriziranog mlijeka i svježeg mlijeka s niskim sadržajem kalcija.Veća učinkovitost proizvodnje sira- kalcijev klorid utječe na bolju koagulaciju mlijeka, čvrstoću gruša i njegovu obradu.Lakše rezanje gruša- čvrsti gruš lakše je rezati, što pove... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Za sirarstvo - proizvod neophodan pri korištenju niskopasteriziranog mlijeka i svježeg mlijeka s niskim sadržajem kalcija.
  • Veća učinkovitost proizvodnje sira - kalcijev klorid utječe na bolju koagulaciju mlijeka, čvrstoću gruša i njegovu obradu.
  • Lakše rezanje gruša - čvrsti gruš lakše je rezati, što povećava sposobnost skupljanja sirnog zrna.
  • Visoka kvaliteta - ponuđeni kalcijev klorid ima prehrambene certifikate, siguran je za zdravlje.
  • Za pivarstvo - kalcij daje pivu mek, pun, stabilan okus te doprinosi flokulaciji proteina.
  • Veliko pakiranje, ekonomičan izbor - 100 g proizvoda dovoljno je za 1000 - 1420 L mlijeka i znatno je jeftinije od manjih pakiranja.


Kalcijev klorid je sredstvo koje se koristi u sirarstvu za povećanje učinkovitosti proizvodnje sira. To je dodatak neophodan kada koristimo niskopasterizirano ili svježe mlijeko s niskim sadržajem kalcija. Kalcijev klorid poboljšava konzistenciju i koagulaciju mlijeka. Njegova upotreba smanjuje gubitke kazeina i masti.

Zahvaljujući kalcijevom kloridu, sirarski gruš je čvršći i lakše se obrađuje, što utječe na povećanu lakoću skupljanja sirnog zrna.

Naš proizvod ima visoku koncentraciju 94-96% i vrlo je učinkovit.

Pakiranje je dovoljno za 1000-1420 L mlijeka.

Prehrambena kvaliteta ponuđenog kalcijevog klorida čini ga korisnim za apsorpciju kalcija u organizmu pri pravilnom doziranju. Osim toga, to je sredstvo koje će također naći primjenu u pivarstvu, između ostalog, za postizanje punog, stabilnog okusa.


Doziranje:

Kalcijev klorid u koncentraciji treba koristiti u omjeru 0,7-1 g (prstohvat) kalcijevog klorida na 10 L mlijeka.


Način upotrebe:

Preporučenu količinu kalcijevog klorida otopite u 50 ml prokuhane vode i ulijte u mlijeko. Proizvod treba dodati prije inokulacije bakterijskim kulturama i sirilom. Koristiti prema doziranju proizvođača - višak kalcijevog klorida može pridonijeti gorkom okusu proizvoda.


UPOZORENJE:

Djeluje iritantno na oči. U slučaju kontakta s očima, pažljivo ih ispirati vodom nekoliko minuta.

Dimenzije pakiranja:

  • dužina 12 cm
  • širina cca 1,8 cm
  • visina 18 cm
  • neto masa 100 g
Masa
100.0 g

Wydajność
za 1000–1420 l mlijeka

Przeznaczenie
za sir

Kalcijev klorid za sir - 100 g

Kalcijev klorid za sir - 100 g ['za proizvodnju sira', ' sirarski sirutka', ' sirarski kalcijev klorid', ' sirarska sol', ' sirarstvo', ' za pivo', ' veliko pakiranje']
omiljeno

1,90 EUR

19,00 EUR/kg

Dodaj u košaricu