Peklosól 1 kg

SIMBOL: 410023
EAN: 5904816004199

1,49 EUR

Dodaj u košaricu

1,49 EUR/kg

SIMBOL: 410023
EAN: 5904816004199


OPIS

Domaće suhomesnate proizvode iznimno su ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Tijekom stvaranja novih recepata i okusnih kompozicija ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda, jer upravo zahvaljujući njemu možemo uživati u njima dulje, a također ih... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Domaće suhomesnate proizvode iznimno su ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Tijekom stvaranja novih recepata i okusnih kompozicija ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda, jer upravo zahvaljujući njemu možemo uživati u njima dulje, a također ih konzumirati na siguran način za zdravlje. Jedna od takvih učinkovitih metoda konzerviranja je uporaba peklosoli. Koje su najveće prednosti njezine primjene?


  • Održava mikrobiološku sigurnost - zaštitit će vaše specijalitete od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom Clostridium botulinum - bakterija botulizma.
  • Izvlači prirodnu boju iz mesnih proizvoda - lako i učinkovito zaštitit ćete svoje proizvode od gubitka prirodne crveno-ružičaste boje.
  • Za suho i mokro soljenje - sami ćete odabrati najprikladniji način konzerviranja mesa.
  • Jednostavna za primjenu - na pakiranju ćete pronaći kratke i jasne upute za uporabu. 
  • Sigurna za zdravlje - proizvod ispunjava sve sigurnosne norme. 


Što je peklosol, inače nazvana sol za soljenje ili sol za konzerviranje? To nije ništa drugo nego mješavina kuhinjske soli bez joda i natrijevog nitrita. Peklosol štiti meso od gubitka prirodne crveno-ružičaste boje, a prije svega štiti proizvode od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom bakterija botulizma. Dodatak antioksidansa smanjuje ostatak nitrita, učinkovito ograničavajući stvaranje nitrozamina. Ubrzava pretvaranje nitrita u dušikov oksid, poboljšavajući boju mesnih proizvoda. Također je izvrstan stabilizator. Primjena peklosoli omogućit će vam daljnju obradu mesa, npr. dimljenje, sušenje i zrenje.

 

Način uporabe za pripremu 1 kg mesa:

Mokro soljenje: u 1 L hladne vode dodajte 58-65 g peklosoli, dodajte 4 g šećera i eventualno omiljene začine. Solite meso u otopini 7-14 dana u hladnjaku.


Suho soljenje mesa u komadu: meso natrljajte s 18-25 g peklosoli i eventualno omiljenim začinima. Solite u hladnjaku 3-7 dana (debljina mesa 1 cm-1 dan soljenja).


Suho soljenje mesa za kobasice: u 1 kg mljevenog mesa dodajte 13-17 g peklosoli i omiljene začine. Gotovu smjesu ostavite 1 dan u hladnjaku.

 

Sastojci: sol bez joda, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E536, natrijev nitrit.


Upozorenje!

Nije za izravnu konzumaciju.

Masa
1.0 kg

Rodzaj
Bez bilja

primjena
univerzalno za meso