Peklosól 720 g

SIMBOL: 410024
EAN: 5904816004267

2,61 EUR

Dodaj u košaricu

3,62 EUR/kg

SIMBOL: 410024
EAN: 5904816004267


OPIS

Domaće kobasice su izuzetno ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Prilikom stvaranja novih recepata i kompozicija okusa ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda. Zahvaljujući tome moći ćemo uživati u njima duže i osigurati da njihova konzumacija b... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Domaće kobasice su izuzetno ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Prilikom stvaranja novih recepata i kompozicija okusa ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda. Zahvaljujući tome moći ćemo uživati u njima duže i osigurati da njihova konzumacija bude sigurna za zdravlje. Jedna od takvih učinkovitih metoda konzerviranja je upotreba peklosoli. Koje su najveće prednosti njezine upotrebe


  • Održava mikrobiološku sigurnost - štiti vaše specijalitete od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom Clostridium botulinum – bakterija botulizma.
  • Izvlači prirodnu boju iz mesnih proizvoda - lako i učinkovito zaštitite svoje proizvode od gubitka prirodne i privlačne crveno-ružičaste boje.
  • Za suho i mokro soljenje - sami birate najprikladniji način konzerviranja mesa.
  • Jednostavna za primjenu - na pakiranju ćete pronaći kratke i jasne upute za uporabu. 
  • Sigurna za zdravlje - proizvod ispunjava sve sigurnosne standarde. 

 

Što je peklosol, inače poznata kao sol za soljenje ili sol za konzerviranje? To nije ništa drugo nego mješavina kuhinjske soli bez joda i natrijevog nitrita. Peklosol štiti meso od gubitka prirodne crveno-ružičaste boje, a prije svega štiti proizvode od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom bakterija botulizma. Također ubrzava pretvaranje nitrita u dušikov oksid, poboljšavajući boju mesnih proizvoda. Također je izvrstan stabilizator. Upotreba peklosoli omogućit će vam daljnju obradu mesa, npr. u procesu dimljenja, sušenja i zrenja.

 

Veća količina peklosoli omogućuje pripremu ukusnih mesa i kobasica kroz duže vrijeme ili u većoj količini - bez potrebe za kupnjom dodatnog pakiranja. 

 

Način uporabe za pripremu 1 kg mesa:

 

Mokro soljenje: u 1 L hladne vode dodajte 58-65 g peklosoli, dodajte 4 g šećera i po želji omiljene začine. Solite meso u otopini 7-14 dana, u hladnjaku.

Suho soljenje mesa u komadu: meso natrljajte s 18-25 g peklosoli i po želji omiljenim začinima. Solite u hladnjaku 3-7 dana, uzimajući u obzir da najbolji rezultati dolaze primjenom pravila: 1 cm debljine mesa = 1 dan soljenja.

Suho soljenje mesa za kobasice: u 1 kg mljevenog mesa dodajte 13-17 g peklosoli i omiljene začine. Gotovu smjesu ostavite 1 dan u hladnjaku.

 

Sastojci: sol bez joda, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E536, natrijev nitrit (0,6%).


Masa
0.72 kg

Rodzaj
Bez bilja

primjena
univerzalno za meso

Peklosól 720 g

Peklosól 720 g ['peklosól', ' pekla', ' sol za kiseljenje', ' kiseljenje mesa', ' peklosól za meso', ' konzerviranje mesa', ' konzerviranje mesnih proizvoda', ' konzerviranje kobasica', ' za kiseljenje', ' salamura za kiseljenje', ' kiseljenje']
omiljeno

2,61 EUR

3,62 EUR/kg

Dodaj u košaricu