Peklosól - Pekla za običnu kobasicu

SIMBOL: 410014
EAN: 5908277716509

1,14 EUR

Dodaj u košaricu

17,54 EUR/kg

SIMBOL: 410014
EAN: 5908277716509


OPIS

... jer domaće je bolje!​Peklosól - Pekla za običnu kobasicu, odnosno salitra s mješavinom bilja i začina savršeno će poslužiti za pripremu parenih i dimljenih kobasica. Zahvaljujući pečenju, meso će zadržati privlačnu boju i biti mikrobiološki stabilno. Bilje i začini sadržani u mješavini osigurat ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

... jer domaće je bolje!

Peklosól - Pekla za običnu kobasicu, odnosno salitra s mješavinom bilja i začina savršeno će poslužiti za pripremu parenih i dimljenih kobasica. Zahvaljujući pečenju, meso će zadržati privlačnu boju i biti mikrobiološki stabilno. Bilje i začini sadržani u mješavini osigurat će mu izvrstan okus i jedinstvenu aromu.


Recept za Običnu Kobasicu

Pripremi: 

  • 600 g lopatice, 500 g vrata, 
  • 400 g slanine, 
  • 200 g špeka, 
  • 200 g govedine, 
  • 100 g svinjetine, 
  • 100 ml vode, 
  • 1 pakiranje Pekle za Običnu Kobasicu, 
  • svinjska crijeva. 

Vrata, lopaticu i svinjetinu sameljite na mašini s otvorima od 12 mm. Slaninu i špek sameljite na mašini s otvorima od 8 mm. Govedinu sameljite dvaput na najsitnijim otvorima. Dodajte 100 ml hladne vode u govedinu i miješajte dok se ne pojavi bijela kaša. Zatim sve vrste mesa spojite, dodajte 1 pakiranje Pekle i dobro izmiješajte. Ostavite u hladnjaku 24 sata. 20 minuta prije vađenja mesa iz hladnjaka, pripremite svinjska crijeva. Temeljito ih isperite i ostavite u mlakoj vodi. Izvadite meso i miješajte još neko vrijeme, zatim probajte i po potrebi začinite. Pomoću mašine za punjenje napunite crijeva (prilično čvrsto, ali omogućujući uvijanje kobasica i njihovo oblikovanje). Kobasicu ostavite da se osuši oko 1-2 sata na sobnoj temperaturi. Najbolje u visećem položaju, npr. na stalaku za meso. Nakon sušenja prebacite kobasicu u pušnicu i dimite na temperaturi od 50-60°C tijekom 1,5 sata (dok ne dobije zlatnu boju). Nakon toga parite kobasicu u vodi na temperaturi od 75°C oko 15 minuta (odrežite komad i provjerite je li proizvod paren).

Više recepata možete pronaći na: www.browin.pl/przepisnik


Sastojci:

sol bez joda, mješavina bilja i začina (granulirani češnjak, crni papar, mažuran, muškatni oraščić, ljuta crvena paprika), kalijev nitrat.


Upozorenje!

Čuvati na suhom, hladnom i zasjenjenom mjestu.

Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.

Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na pakiranju.


Dimenzije pakiranja:

dužina 12 cm

širina cca 0,5 cm

visina 16 cm.

Masa
65.0 g

sa soli
da

primjena
za kobasice

Peklosól - Pekla za običnu kobasicu

Peklosól - Pekla za običnu kobasicu ['crni vikend', ' pekla', ' peklanje', ' pekla za običnu kobasicu', ' peklosól za kobasicu', ' domaća kobasica', ' obična kobasica', ' domaća kobasica', ' domaća obična kobasica']
omiljeno

1,14 EUR

17,54 EUR/kg

Dodaj u košaricu