... jer domaće je bolje!
Peklosól - Pekla za običnu kobasicu, odnosno salitra s mješavinom bilja i začina savršeno će poslužiti za pripremu parenih i dimljenih kobasica. Zahvaljujući pečenju, meso će zadržati privlačnu boju i biti mikrobiološki stabilno. Bilje i začini sadržani u mješavini osigurat će mu izvrstan okus i jedinstvenu aromu.
Recept za Običnu Kobasicu
Pripremi:
Vrata, lopaticu i svinjetinu sameljite na mašini s otvorima od 12 mm. Slaninu i špek sameljite na mašini s otvorima od 8 mm. Govedinu sameljite dvaput na najsitnijim otvorima. Dodajte 100 ml hladne vode u govedinu i miješajte dok se ne pojavi bijela kaša. Zatim sve vrste mesa spojite, dodajte 1 pakiranje Pekle i dobro izmiješajte. Ostavite u hladnjaku 24 sata. 20 minuta prije vađenja mesa iz hladnjaka, pripremite svinjska crijeva. Temeljito ih isperite i ostavite u mlakoj vodi. Izvadite meso i miješajte još neko vrijeme, zatim probajte i po potrebi začinite. Pomoću mašine za punjenje napunite crijeva (prilično čvrsto, ali omogućujući uvijanje kobasica i njihovo oblikovanje). Kobasicu ostavite da se osuši oko 1-2 sata na sobnoj temperaturi. Najbolje u visećem položaju, npr. na stalaku za meso. Nakon sušenja prebacite kobasicu u pušnicu i dimite na temperaturi od 50-60°C tijekom 1,5 sata (dok ne dobije zlatnu boju). Nakon toga parite kobasicu u vodi na temperaturi od 75°C oko 15 minuta (odrežite komad i provjerite je li proizvod paren).
Više recepata možete pronaći na: www.browin.pl/przepisnik
Sastojci:
sol bez joda, mješavina bilja i začina (granulirani češnjak, crni papar, mažuran, muškatni oraščić, ljuta crvena paprika), kalijev nitrat.
Upozorenje!
Čuvati na suhom, hladnom i zasjenjenom mjestu.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na pakiranju.
Dimenzije pakiranja:
dužina 12 cm
širina cca 0,5 cm
visina 16 cm.