Kalijev nitrat za salamurenje mesa, 100 g

SIMBOL: 410011
EAN: 5908277705978

3,09 EUR

Dodaj u košaricu

30,90 EUR/kg

SIMBOL: 410011
EAN: 5908277705978


OPIS

Pripremate domaće meso? Njihov okus, izgled i trajnost osigurat ćete koristeći kalijev nitrat.Korisno tijekom proizvodnje domaćih proizvoda - kalijev nitrat je uz kuhinjsku sol osnovni dodatak pri salamurenju mesaOblikuje okus i aromu mesa -salamurenje ima oplemenjujući učinak, daje specifičan okus ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Pripremate domaće meso? Njihov okus, izgled i trajnost osigurat ćete koristeći kalijev nitrat.


  • Korisno tijekom proizvodnje domaćih proizvoda - kalijev nitrat je uz kuhinjsku sol osnovni dodatak pri salamurenju mesa
  • Oblikuje okus i aromu mesa - salamurenje ima oplemenjujući učinak, daje specifičan okus i miris.
  • Održava ružičastu boju mesa - utječe na bolje očuvanje pravilne boje mesa.
  • Dulja trajnost domaćih proizvoda - kalijev nitrat ima učinak očuvanja - možete duže uživati u okusu omiljenog mesa i jela!
  • Sigurno i zdravo konzerviranje - jako bakteriostatsko djelovanje kalijevog nitrata omogućuje zaštitu domaćih proizvoda od razvoja bakterija, posebno Clostridium botulinum, tj. bakterija botulizma.

 

Kalijev nitrat - za salamurenje svake vrste mesa. Kalijev nitrat je kalijev nitrat (KNO₃) - bezbojna, kristalna sol (E 252) koja se koristi za salamurenje mesa tradicionalnim metodama. Kalijev nitrat je uz kuhinjsku sol jedan od važnijih dodataka koji se koriste pri salamurenju mesa, osiguravajući ne samo produljenje trajnosti, već i očuvanje ružičaste boje mesa. Kako je to moguće?

U prvoj fazi salamurenja (odmah nakon dodavanja kalijevog nitrata, kuhinjske soli i začina, nitrati iz kalijevog nitrata pod utjecajem prirodnih enzima sadržanih u mesu reduciraju se u nitrite (u količini ne većoj od sadržaja mioglobina).

U drugoj fazi nitritni ioni reagiraju s mioglobinom, proteinom odgovornim za ružičastu (ali nestabilnu) boju mesa. Proizvod reakcije je nitrozomioglobin stabilne, ružičaste boje.



Korištenje kalijevog nitrata tijekom pripreme domaćih kobasica jamči:

  • očuvanje ružičaste boje mesa (sama kuhinjska sol mijenja prirodni pigment mesa u bež-sivu)
  • naglašavanje ukusnog okusa mesa,
  • jako bakteriostatsko djelovanje - posebno kada je riječ o bakterijama botulizma,
  • duža svježina - meso salamureno kalijevim nitratom ne pokazuje tendenciju prekrivanja sluzavim slojem (ne "puzi")

 

Sušene svinjske filete – Recept za 1 kg

Sastojci za salamuru:

  • 1 L hladne vode,
  • 0,2 g bakterijskih kultura za suhe kobasice,
  • 1,5 g kalijevog nitrata,
  • 4 g šećera,
  • 90 g soli

 

Priprema:

Očistite svinjske filete, stavite ih u salamuru i ostavite 24 sata na sobnoj temperaturi. Zatim ih premjestite u hladnjak na 5 dana. Izvadite, osušite i pospite mješavinom začina (medvjeđi luk, dimljena paprika, mažuran, timijan). Sušite na sobnoj temperaturi 2-3 dana. Ako želite, dimite hladnim dimom 8 sati, a zatim zrijte na temperaturi ispod 20°C 4 dana. Kada svinjski fileti izgube oko 30% težine, vakuumski ih zapakirajte i ostavite najmanje mjesec dana.

 

Sastojci: kalijev nitrat, antistatička tvar: magnezijev hidroksikarbonat.

 

Upozorenje!

  • Čuvati na suhom mjestu.
  • Proizvod nije prikladan za izravnu konzumaciju.
  • Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na pakiranju.


Dimenzije pakiranja:

  • dužina 12 cm
  • širina cca 1,8 cm
  • visina 16,5 cm


Masa
100.0 g

primjena
univerzalno za meso

sa soli
ne

Kalijev nitrat za salamurenje mesa, 100 g

Kalijev nitrat za salamurenje mesa, 100 g ['za salamurenje mesa', ' za svinjetinu', ' za govedinu', ' za teletinu', ' za salamurenje šunke', ' za konzerviranje mesa', ' za produljenje trajnosti mesa', ' crni vikend']
omiljeno

3,09 EUR

30,90 EUR/kg

Dodaj u košaricu