Marinada za ribe - mješavina bilja i začina služi za pripremu slane otopine koja konzervira i daje izvrstan okus, oslobađajući se tijekom dimljenja, pečenja ili roštiljanja ribe.
Recept za dimljenu ribu
Pripremi:
U hladnu vodu dodajte pakiranje Marinade za ribe kako biste pripremili slanu otopinu. Sve dobro promiješajte. Ribe operite, uklonite škrge i stavite ih u otopinu. Ostavite na oko 10 sati u hladnjaku ili drugom hladnom mjestu, čija temperatura ne prelazi 8°C. Nakon tog vremena izvadite ribe i temeljito ih osušite (to će osigurati da se ribe dimljaju, a ne kuhaju). Za sušenje možete ostaviti ribe na toplom mjestu ili koristiti sušilicu za hranu. Nakon sušenja koža ribe postat će suha, a same ribe postat će blago krute - to je trenutak kada ih možete staviti u pušnicu i dimiti na temperaturi od 60 - 70°C oko 40 minuta. Za dimljenje ribe idealno će poslužiti voćni čips, npr.: trešnjin. Za pojačanje okusa tijekom sušenja preporučujemo posipati vrh ribe mješavinom bilja i začina: "Pikantna za ribe".
Sastojci:
sol, šećer, mješavina bilja i začina (kajenski papar, slatka paprika, crni papar, bijela gorušica, timijan, đumbir, lovorov list)
Napomena!
Čuvati na suhom, hladnom i zasjenjenom mjestu.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na pakiranju.
Dimenzije pakiranja:
dužina 12 cm
širina cca 2 cm
visina 16 cm.