Domaća šunka nikada nije imala tako dobar okus. Isprobajte Peklu za nježnu šunku.
Salamurenje mesa uz korištenje naše nove pekle je čisto zadovoljstvo. Korištenjem peklosoli brzo i bez problema pripremit ćete otopinu za salamurenje i injektiranje šunki, izvlačeći iz njih jedinstven okus. Naša salamura također će osigurati da vaša mesa imaju ne samo lijepu boju, već će biti i mikrobiološki stabilna. Tako pripremljene šunke pogodne su za dimljenje, kuhanje ili pečenje na niskim temperaturama do 150°C. Bilje sadržano u mješavini, uključujući: borovicu, piment, lovorov list, crni papar, klinčiće, korijander, mažuran i timijan, dodatno će osigurati izvrstan okus i jedinstvenu aromu domaćih proizvoda. Korištenjem peklosoli za nježnu šunku osigurat ćete da vaše meso ostane privlačno ružičasto, aromatično i izuzetno ukusno! Pakiranje od 75 g dovoljno je za pripremu čak 2 kg šunke.
Stvaranje vlastite salamure nikada nije bilo tako jednostavno!
Dovoljno je pomiješati i prokuhati sadržaj pakiranja u 1 L vode.
Način upotrebe:
Sadržaj pakiranja prelijte s 1L vode, prokuhajte i ostavite da se ohladi. Šunku (najbolje u dva komada po cca 1 kg) stavite u posudu s pripremljenom salamurenom otopinom. Za brži proces salamurenja injektirajte meso na nekoliko mjesta (cca 60-80 ml otopine). Salamurite u hladnjaku 10-14 dana, okrećući meso svaka 2 dana. Zatim pomoću posebnog aplikatora stavite meso u mrežicu za meso. Tako pripremljene šunke pogodne su za dimljenje, kuhanje ili pečenje na niskim temperaturama do 150°C. Za dimljenje, meso nakon salamurenja osušite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Zatim dimite na 50-65°C do postizanja smeđe-zlatne boje cca 3-4 sata. Dimljene šunke kuhajte u vodi na 75-80°C, dok unutarnja temperatura mesa ne dosegne 58°C.
Sastojci: sol bez joda, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E536, začini (borovica, piment, lovorov list, crni papar, klinčići), šećer, bilje (korijander, mažuran, timijan), kalijev nitrat, natrijev nitrit.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.