Pekla - peklosól s biljem omogućuje vam brzo i bez problema pripremu otopina za salamurenje i injektiranje domaćih mesnih prerađevina i mesa. Proizvod je također prikladan za suho trljanje mesa. Pakiranje od 70 g dovoljno je za pripremu 2 kg mesa. Zahvaljujući sastojcima koji sadrže 50% manje nitrita nego u tradicionalnom peklosólu, proizvod vam omogućuje pripremu zdravijih jela za cijelu vašu obitelj! Koristeći peklosól s biljem vaše meso ostat će apetitno ružičasto, aromatično i izuzetno ukusno!
Stvaranje vlastite otopine za salamurenje nikada nije bilo tako jednostavno!
Dovoljno je promiješati i prokuhati sadržaj pakiranja u 1 L vode.
Recept za mokro salamurenje 2 kg mesa:
Sadržaj pakiranja ulijte u 1 L vode i prokuhajte. Meso (najbolje u komadima od oko 1 kg) smjestite u prilično tijesnu posudu (keramičku ili bačvu za salamurenje) i prelijte pripremljenom otopinom nakon što se ohladi. Opcionalno, za salamurenje dodajte 1-2 narezana češnja češnjaka. Salamurite na temperaturi od 4-8℃ tijekom 7 dana ako koristite injektiranje (14 dana bez injektiranja), okrećući meso svaka dva dana. Meso je prikladno za kuhanje, dimljenje, pečenje.
Recept za ukusnu domaću pečenu šunku:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Sastojci:
sol (neiodirana sol, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E 536), začini 7,7% (korijander, borovica, piment, lovorov list, crni papar), bilje 2,6% (mažuran, čubar, ružmarin, timijan), kalijev nitrat 1,4%, natrijev nitrit 0,2%.
Upozorenje!
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.
Čuvati na suhom, hladnom, zasjenjenom mjestu.
Proizvod nije prikladan za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja:
dužina 12 cm
širina cca 0,7 cm
visina 16 cm.