Pekla - nitritna sol s biljem omogućit će ti brzu i bezbrižnu pripremu salamura za salamurenje i injektiranje domaćih suhomesnatih proizvoda i mesa. Proizvod je prikladan i za suho utrljavanje mesa. Pakiranje 70 g dovoljno je za pripremu 2 kg mesa. Koristeći nitritnu sol s biljem tvoje će meso ostati primamljivo ružičasto, aromatično i iznimno ukusno! Izrada vlastite salamure nikada nije bila tako jednostavna!
Dovoljno je sadržaj pakiranja pomiješati u 1 L vode i prokuhati.
Recept za mokro salamurenje 2 kg mesa:
Sadržaj pakiranja uspi u 1 L vode i prokuhaj. Meso (najbolje u komadima od oko 1 kg) smjesti u prilično tijesnu posudu (posudu od kamenine ili bačvu za salamurenje) i nakon hlađenja prelij pripremljenom salamuro m. Po želji dodaj 1–2 narezana češnja češnjaka. Salamuri na temperaturi 4–8°C tijekom 7 dana ako koristiš injektiranje (14 dana bez injektiranja), okrećući meso svaka dva dana. Meso je pogodno za kuhanje, dimljenje, pečenje.
Recept za ukusnu domaću pečenu šunku:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Sastojci:
sol, začini i bilje 10,3% (korijandar, borovica, piment, mažuran, lovorov list, crni papar, čubar, ružmarin, timijan), bilje 2,6% (mažuran, čubar, ružmarin, timijan), natrijev nitrit 0,5%, sredstvo protiv zgrudnjavanja (kalijev ferocijanid).
Upozorenje!
Proizvod može sadržavati sjemenke sezama, celer, gorušicu, gluten, sumporni dioksid, kikiriki i soju.
Čuvati na suhom mjestu, ne izlagati izravnom djelovanju UV zraka.
Proizvod nije prikladan za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja:
duljina 12 cm
širina oko 0,7 cm
visina 16 cm.