Domaća šunka nikada nije imala tako dobar okus. Isprobajte Peklu za nježnu šunku.
Salamurenje mesa uz našu novu Peklu pravo je zadovoljstvo. Zahvaljujući upotrebi nitritne soli brzo i bez problema pripremit ćete salamuru za salamurenje te injektiranje šunke, izvlačeći iz nje poseban okus. Naša salamura učinit će i to da vaše meso ima ne samo lijepu boju, već bude mikrobiološki stabilno. Tako pripremljene šunke pogodne su za dimljenje, parenje ili pečenje na niskim temperaturama do 150°C. Bilje sadržano u mješavini, među ostalim: borovica, piment, lovorov list, crni papar, klinčić, korijander, mažuran i timijan, dodatno će osigurati izvrstan okus i jedinstvenu aromu domaćih proizvoda. Upotrebom nitritne soli za nježnu šunku vaše će meso ostati primamljivo ružičasto, aromatično i iznimno ukusno! Pakiranje 75 g dovoljno je za pripremu čak 2 kg šunke.
Izrada vlastite salamure nikada nije bila tako jednostavna!
Dovoljno je pomiješati i prokuhati sadržaj pakiranja u 1 L vode.
Način upotrebe:
Sadržaj pakiranja prelij s 1 L vode, prokuhaj i ostavi da se ohladi. Šunku (najbolje u dva komada od cca 1 kg) stavi u posudu s pripremljenom salamuru. Za brži postupak salamurenja injektiraj meso na nekoliko mjesta (oko 60-80 ml salamure). Salamuri u hladnjaku 10-14 dana, okrećući meso svaka 2 dana. Zatim uz pomoć posebnog aplikatora postavi meso u mesarsku mrežicu. Tako pripremljene šunke pogodne su za dimljenje, parenje ili pečenje na niskim temperaturama do 150°C. Za dimljenje meso nakon salamurenja prosušuj nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Zatim dimi na 50-65°C do postizanja smeđe-zlatne boje, oko 3-4 sata. Dimljene šunke kuhaj u vodi na 75-80°C, dok unutarnja temperatura ne dosegne 58°C.
Sastojci: sol, mješavina začina i bilja (korijander 28%, borovica, piment, lovorov list 11%, mažuran 9,5%, crni papar 8%, timijan 5,5% klinčić), šećer, natrijev nitrit 0,5%, protuzgrudavajuća tvar (kalijev ferocijanid).
Proizvod može sadržavati sjemenke sezama, celer, gorušicu, gluten, sumporni dioksid, kikiriki, soju.