Vinski kvasac Burgund, 20 ml

SIMBOL: 400120
EAN: 5904816918571

0,98 EUR

Dodaj u košaricu

49,00 EUR/l

SIMBOL: 400120
EAN: 5904816918571


OPIS

Plemeniti tekući vinski kvasac - za crna vina - do 14% alk., 20 ml.​Domaća vina do 14% -kvasac osigurava dobro fermentiranje, postojanu boju i atraktivan buket.Idealno za crna vina - od tamnog grožđa, aronije, kupina, ribizla, crne bazge itd.Brza i stabilna fermentacija - u širokom rasponu temperatu... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Plemeniti tekući vinski kvasac - za crna vina - do 14% alk., 20 ml.


  • Domaća vina do 14% - kvasac osigurava dobro fermentiranje, postojanu boju i atraktivan buket.
  • Idealno za crna vina - od tamnog grožđa, aronije, kupina, ribizla, crne bazge itd.
  • Brza i stabilna fermentacija - u širokom rasponu temperatura 20-30°C.
  • Učinkovito - 20 ml tekućeg kvasca omogućuje pripremu od 5 do 25 L mošta.
  • Pun potencijal - uz primjenu hranjiva dostupnih u našoj ponudi.


Počinjete avanturu s domaćim vinarstvom? Želite uživati u aromatičnom i punom okusu crnog vina prekrasne boje? Volite birati proizvode visoke kvalitete? Upoznajte naš vinski kvasac Burgund - posebno odabrani soj plemenitog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, suspendiran u zaštitnoj tekućini. Preporučuje se za crna vina - posebno od trešanja, višanja, malina, šljiva, aronije, kupina, crnog i crvenog ribizla, crnog grožđa, crnih borovnica, trnine, crne bazge. Ovaj kvasac osigurava brzu i stabilnu fermentaciju u širokom rasponu temperatura (20-30°C), dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Korištenjem hranjiva dostupnih u našoj ponudi tijekom proizvodnje domaćeg vina osigurat ćete kvascu pun potencijal, zahvaljujući kojem će vaša domaća vina oduševiti sve vaše bližnje puninom okusa, arome i boje!


Važne značajke:

  • kvasac u tekućini
  • pakiranje 20 ml za 5-25 L
  • temperatura fermentacije: 20-30°C
  • alkohol: do 14%
  • pun potencijal - uz primjenu hranjiva: s vitaminom B1 i Kombi Vita


Način upotrebe:

Tekući kvasac treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti kvasnu kulturu - takozvanu kvasnu majku. U bocu kapaciteta 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, a zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s moštom (5-25 L).


Upozorenje!

U svim fazama pripreme kvasne kulture održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasac.

Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjiva: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).

Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.


Sastojci:

sladni slad, voda, limunska kiselina, kvasac Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).


Dimenzije pakiranja:

  • dužina 7,5 cm
  • širina cca 1 cm
  • visina 10,6 cm
Masa
20.0 g

koliko litara
25.0 L

tip
tekuće

namjena
crno vino

uključeno u set
ne

Vinski kvasac Burgund, 20 ml

Vinski kvasac Burgund, 20 ml ['vinski kvasac', ' burgundski kvasac', ' kvasac za crno vino', ' tekući kvasac', ' kvasac u tekućem obliku', ' browin kvasac', ' biowin kvasac', ' kvasac za vino', ' vinarstvo', ' vinski pribor', ' obični kvasac za vino']
omiljeno

0,98 EUR

49,00 EUR/l

Dodaj u košaricu