Bakterijske kulture za jogurt

SIMBOL: 411240
EAN: 5908277717766

5,11 EUR

Dodaj u košaricu

5,11 EUR/kom.

SIMBOL: 411240
EAN: 5908277717766


OPIS

Domaći jogurt na dohvat ruke -idealno odabrane kulture bakterija mliječne fermentacije omogućit će vam brzo pravljenje ukusnog, domaćeg jogurta! Bakterije se također mogu koristiti za zakiseljavanje vrhnja te proizvodnju jogurtnih sireva i parenih sirnih sireva.Visoka kvaliteta -zahvaljujući primjen... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Domaći jogurt na dohvat ruke - idealno odabrane kulture bakterija mliječne fermentacije omogućit će vam brzo pravljenje ukusnog, domaćeg jogurta! Bakterije se također mogu koristiti za zakiseljavanje vrhnja te proizvodnju jogurtnih sireva i parenih sirnih sireva.
  • Visoka kvaliteta - zahvaljujući primjeni liofilizacije - posebne metode sušenja, koja je jedna od najdjelotvornijih metoda očuvanja hrane, ove kulture dugo zadržavaju svoj puni potencijal.
  • Za 25 L mlijeka - jedno pakiranje kultura bakterija za jogurt mase oko 3,0 g omogućit će vam izradu ove izvrsne baze za zdravu, također bezglutensku prehranu s čak 25 L mlijeka!
  • Ne samo za jogurtomat - ako još nemate jogurtomat, uspješno možete preliti mlijeko s bakterijama u posudu tipa termos, staklenku s poklopcem i ostaviti na toplom mjestu. Pogledajte kako je to jednostavno!
  • Jednostavan sastav - iznimno jednostavan i jasan sastav omogućuje vam da odabirom naših bakterija utječete na kalorijsku vrijednost, osiguravate si zdrave proizvode bez grama kemikalija i štetnih tvari za zdravlje! Sastojci: Streptococcus thermophilus, laktoza.



Želite li uživati u zdravom jogurtu bez zaslađivača i kemijskih dodataka? Pripremite ukusan domaći jogurt u vlastitoj kuhinji! Pomoći će vam u tome idealno odabrane kulture bakterija mliječne fermentacije, koje omogućuju brzu i jednostavnu proizvodnju jogurta, kao i zakiseljavanje vrhnja! Zahvaljujući njima lako ćete pripremiti gusti jogurt koji može biti baza za stvaranje vlastitog domaćeg jogurtnog sira. Budući da ove bakterije pripadaju termofilnim bakterijama (odnosno otpornim na visoke temperature), s njihovom upotrebom pripremit ćete i parene sirne sireve! Zahvaljujući primjeni liofilizacije - posebne metode sušenja, koja je jedna od najdjelotvornijih metoda očuvanja hrane, ove kulture dugo zadržavaju svoj puni potencijal. Jedno pakiranje kultura bakterija omogućit će vam pripremu jogurta s čak 25 L mlijeka! Njihova upotreba je dječje jednostavna, a možete ih koristiti i s jogurtomatom i bez njega!

Način upotrebe:

U slučaju svježeg mlijeka "od krave" preporučuje se pasterizacija na temperaturi oko 65°C tijekom 30 minuta. 3 L niskopasteriziranog ili svježeg mlijeka zagrijte na temperaturu od 43-44°C. Njegovu malu količinu ulijte u čašu i otopite u njoj oko 0,3 g jogurtnih bakterija. Tu dozu ulijte u toplo mlijeko i sve dobro promiješajte. Pričekajte oko 20 minuta, održavajući temperaturu na razini 43-44°C (kako bi došlo do početne aktivacije bakterija). Čiste, sterilizirane posudice napunite mlijekom zaraženim bakterijama do 3/4 volumena i čvrsto zatvorite. Ostavite na toplom mjestu, npr. uz radijator, na nekoliko sati (najbolje preko noći). Ako koristite jogurtomat, mlijeko zaraženo bakterijama ulijte u posudu uređaja, postavite temperaturu na 45°C i ostavite 6-8 sati da jogurt dozrije. Ako nakon tog vremena još uvijek bude previše tekuć, produžite vrijeme zrenja. Što je dulje vrijeme zrenja, to je intenzivniji okus jogurta. Nakon završetka procesa zrenja jogurt premjestite u hladnjak i tamo ga čuvajte do konzumacije - maksimalno 3-5 dana. Optimalni pH za pravilan razvoj kultura bakterija za jogurt je u rasponu 6-7. Dodaci poput orašastih plodova, muslija ili voća dodaju se gotovom jogurtu, neposredno prije konzumacije.


Sastojci: Streptococcus thermophilus, laktoza


Rok trajanja uzima u obzir mogućnost transporta proizvoda na temperaturi ispod 30°C do 7 dana.


Neto masa: oko 3,0 g

Masa kultura bakterija može varirati ovisno o njihovoj aktivnosti.

Dimenzije pakiranja:

  • dužina 12,5 cm 
  • širina oko 0,3 cm
  • visina 18,6 cm
Masa
3.0 g

Przeznaczenie
za jogurt

Wydajność
za 25 L mlijeka

Aktywność
1 U

Bakterijske kulture za jogurt

Bakterijske kulture za jogurt ['ostani kod kuće', ' kulture jogurta', ' bakterijske kulture za jogurt', ' kako napraviti jogurt', ' bezglutenska dijeta', ' bakterije', ' starter kulture']
omiljeno

5,11 EUR

5,11 EUR/kom.

Dodaj u košaricu