Tražite način za pripremu ukusnih džemova ili marmelada, uključujući i onih s manje šećera?
Imamo savršeno rješenje za vas - našu Pektinu za džemove! To je učinkovit, prirodan sredstvo za zgušnjavanje i želiranje džemova, marmelada i želea.
Ova pektina je spoj prirodnog podrijetla (izraz "amidovana" odnosi se na tehnologiju njezine proizvodnje). Pektina se dobiva iz citrusa kao što su naranče, limuni ili limete.
S našom Pektinom za džemove lakše brinete o zdravlju svoje obitelji i vas!
Odaberite Pektinu s paketom pogodnosti:
Uvjerite se kako lako možete pripremiti voćne prerađevine savršene konzistencije – i ako želite, također s ograničenom količinom šećera!
Neto masa: 20 g
Recept za džem s smanjenim sadržajem šećera, od 2 kg voća:
Operite voće, zatim ga stavite u lonac i polako zakuhajte. Pomiješajte 0,4 kg šećera* s sadržajem jednog pakiranja Pektine za džemove, a zatim tu smjesu uspite u vruće voće. Neprestano miješajući, dovedite do vrenja. Nastalu pjenu možete ukloniti ili smanjiti dodavanjem pola žličice biljnog ulja. Vrući džem ulijte u čiste, vrućom vodom isprane staklenke, okrenite ih naopako ili ih pasterizirajte 25 minuta.
* Ako volite slađe džemove, dodajte više šećera. Džem možete napraviti i bez dodatka šećera, zasladiti ksilitolom ili eritritolom.
Konačni učinak želiranja vidjet ćete tek nakon otprilike 24 sata, stoga da biste provjerili konzistenciju džema tijekom kuhanja, možete napraviti test "hladnog tanjurića", to jest na jako ohlađeni tanjurić (ranije stavljen na nekoliko minuta u zamrzivač) izlijte oko 1 žličicu džema i ostavite da se ohladi ili stavite na 2 minute u hladnjak.
Dobar tek!