Pripremite se za preciznost i udobnost korištenja koju pruža ovaj inovativni šećeromjer nove generacije. Izrađen je od certificiranog materijala – izdržljiv je, siguran - jer je nelomljiv, precizan, a uz to ima moderan i elegantan izgled. Zahvaljujući praktičnim i čitljivim oznakama na skali, omogućit će vam jednostavno mjerenje sadržaja šećera u tekućinama. Raspon mjerenja: -5-35°Blg.
Zašto vrijedi imati šećeromjer najviše kvalitete?
Prvi nelomljivi šećeromjer na tržištu. Nezamjenjiv alat za svakog ljubitelja kućne fermentacije. Koristite bez brige. Neće se razbiti baš onda kada vam je najpotrebniji, pri ubacivanju plovka (mjehurića) u menzuru, niti tijekom transporta – jer je nelomljiv, kao i epruveta.
Odaberite dobro dizajniranu pouzdanost i sigurno obavljajte potrebna mjerenja. Uređaj je izuzetno izdržljiv i otporan na mehanička oštećenja. Cijenit ćete preciznu skalu koja omogućuje točno određivanje sadržaja šećera u otopinama i osigurava potpunu kontrolu nad procesom stvaranja vina, piva, cidera ili postavki za kasniju destilaciju.
Primjena:
Upute za uporabu navedene su na pakiranju proizvoda.
Napomena: Ako želite da mjerenje bude sigurno mjerodavno i precizno, pobrinite se da očitavanje obavljate na temperaturi od 20°C (temperatura otopine).
Napomena: Proizvod je namijenjen samo za uporabu punoljetnih osoba, i to samo u skladu s namjenom. Držite izvan dohvata djece – proizvod nije igračka.
Kako provjeriti završetak fermentacije?
Ako mjerenje pokaže 0, negativnu vrijednost ili ako sljedeća mjerenja obavljena tijekom tjedna pokazuju istu vrijednost, to znači da je fermentacija završena.
Kako izračunati količinu šećera potrebnu za vino?
Da biste postigli određenu jačinu vina, izračunajte količinu potrebnog šećera. 17 g šećera na 1 L postavke povećava jačinu za 1%. Na primjer – da biste dobili 20 L vina jačine 12%:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g šećera
Zapamtite prirodne šećere sadržane u voću.
Istovremeno, poznavajući koncentraciju šećera u moštu, lako možete odrediti konačni sadržaj alkohola. Primjer za postavku prije fermentacije s početnom koncentracijom šećera od 25°Blg. Pod pretpostavkom da će sav šećer fermentirati:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
U ovoj jednadžbi 1,938 je konstanta koja proizlazi iz empirijskih mjerenja procesa fermentacije, označavajući količinu alkohola nastalu iz određene količine potrošenog šećera.
Dimenzije proizvoda:
visina: 20,3 cm +/-5%
promjer: 1,7 cm
visina: 25 cm
unutarnji promjer: 2,2 cm
Odaberite izdržljivost i preciznost - odaberite praktičan šećeromjer koji će vam služiti godinama!