Vinomjer (šećeromjer) - mjerenje koncentracije šećera

SIMBOL: 405556
EAN: 5904816013054

6,43 EUR

Dodaj u košaricu

6,43 EUR/kom.

SIMBOL: 405556
EAN: 5904816013054


OPIS

Za mjerenje šećera i određivanje potencijalnog sadržaja alkohola - areometar koristan za vinske nastave i pivsku sladovinu, raspon: 0 do 24°Blg.Staklena, praktična epruveta - izrađena od stakla, cilindar za tekućinu ima ravno dno, što ga čini praktičnim za korištenje.Čitljiva, šarena skala - postavl... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Za mjerenje šećera i određivanje potencijalnog sadržaja alkohola - areometar koristan za vinske nastave i pivsku sladovinu, raspon: 0 do 24°Blg.
  • Staklena, praktična epruveta - izrađena od stakla, cilindar za tekućinu ima ravno dno, što ga čini praktičnim za korištenje.
  • Čitljiva, šarena skala - postavljena na plovku omogućuje lako očitavanje mjerenja gustoće tekućine u stupnjevima Ballinga (Blg).
  • Jednostavno mjerenje - uređaj je izuzetno jednostavan za korištenje. Mjerenje se vrši izravnim očitavanjem rezultata na skali.
  • Uređaj kalibriran na temperaturi 20 - 21°C.


Vinomjer (šećeromjer) je neophodan uređaj za brzo i precizno određivanje koliko šećera se nalazi u vinskom nastavu ili pivskoj sladovini. Vinomjer je areometar kalibriran u stupnjevima Ballinga (°Blg) - 1°Blg približno odgovara 10 g šećera u 1 L soka (mošta). Epruveta u kojoj se vrši mjerenje izrađena je od stakla i ima ravno dno.

Za olakšanje, rasponi preporučenih koncentracija šećera tijekom pojedinih faza pripreme vina označeni su odgovarajućim bojama:

  • prije početka fermentacije koncentracija šećera ne bi trebala prelaziti 22°Blg - ružičasto područje
  • odmah nakon dodavanja sljedećih doza šećera tijekom fermentacije, očitanja vinomjera ne bi trebala prelaziti 16°Blg – žuto područje
  • očitanje u završnoj fazi fermentacije za suha i poluslatka vina, trebalo bi biti u rasponu - zeleno područje

Ovaj areometar također omogućuje neizravno određivanje koncentracije alkohola u vinu, putem jednostavnih izračuna.

Korištenje :

Za mjerenje, epruvetu treba napuniti malom količinom tekućine bez čvrstih čestica i mjehurića plina. Količina tekućine treba biti takva da plovak smješten u epruveti slobodno pluta i ne dodiruje stijenke spremnika. Vrijednost koncentracije šećera očitavamo prema gornjem menisku tekućine.


Dimenzije proizvoda:

  • vinomjer:

 visina 24 cm

 promjer 1,75 cm

  • epruveta:

 visina 24,5 cm

 vanjski promjer 2,2 cm

 unutarnji promjer 2,0 cm


Set uključuje:

  • staklena epruveta
  • plovak s nanesenom skalom


Raspon: od 0 do 24°Blg

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
24.5 cm

Masa
26.0 g

Vinomjer (šećeromjer) - mjerenje koncentracije šećera

Vinomjer (šećeromjer) - mjerenje koncentracije šećera ['vinomjer za vino', ' šećeromjer', ' koncentracija šećera', ' mjerenje šećera u vinu', ' razina šećera', ' pokazatelj razine šećera']
omiljeno

6,43 EUR

6,43 EUR/kom.

Dodaj u košaricu