Nerazbijajuća, kutna fermentacijska cijev namijenjena za montažu sa strane fermentacijskih spremnika, omogućuje oslobađanje ugljičnog dioksida tijekom fermentacije i štiti smjesu od pristupa mušica i drugih insekata.
Kutna fermentacijska cijev je poljski proizvod, namijenjen za upotrebu tijekom fermentacije. Njena konstrukcija omogućuje postavljanje u bočnu stijenku fermentacijskog spremnika. Spremnike s kutnom cijevi možete postavljati jedan na drugi, čime se smanjuje površina zauzete podne površine.
Cijev je izrađena od visokokvalitetnog, izdržljivog materijala, tako da ne morate brinuti da će se razbiti ili vas ozlijediti.
Materijal od kojeg je izrađena kutna cijev odobren je za kontakt s hranom.
Cijev je prilagođena univerzalnom fermentacijskom čepu s zatvaračem.
Upotreba:
Fermentacijska cijev napunjena vodom koristi se u procesu fermentacije kako bi se zaštitio sadržaj smjese od infekcije nepovoljnim mikroorganizmima, a istovremeno omogućuje redovito oslobađanje ugljičnog dioksida koji nastaje tijekom procesa.
Zahvaljujući pomicanju stupca vode, možemo promatrati promjenu intenziteta procesa fermentacije od burne faze (intenzivno mjehuriće) do stacionarne. Prirodno je isparavanje vode, stoga treba voditi računa o nadopunjavanju njenog nivoa u cijevi. Zanemarivanje ove radnje može uzrokovati prekomjerno oksigeniranje tekućine, a octene bakterije mogu pretvoriti etanol u octenu kiselinu. Ovaj nepovoljni proces mogu izazvati i voćne mušice koje uđu u posudu.
UPOZORENJE:
u slučaju ograničene mogućnosti kontrole nivoa vode u cijevi, možemo je napuniti manje isparljivom uljnom tekućinom.