Aromatic Bayanus Multicomplex je mješavina plemenitih vinskih kvasaca iz vrsta bayanus i cerevisiae te odgovarajuće odabranih hranjivih tvari, vitamina i pektolitičkih enzima, zahvaljujući kojoj ćete na jednostavan način pripremiti svaku vrstu vina s izraženom aromom.
Apsolutni hit za svakog vinara! Aromatic Bayanus Multicomplex, kako i samo ime sugerira, je kompleksna mješavina za pripremu aromatičnih domaćih vina od omiljenog voća.
Zahvaljujući bogatom sastavu, mješavina će se također pokazati korisnom za fermentaciju u kaši.
Korištenje Aromatic Bayanus Multicomplex je izuzetno jednostavno! Ne morate se pitati koja će hranjiva tvar biti najbolja za vaše vino. Odabrali smo je za vas. Dovoljno je primijeniti jednu vrećicu. Sve što je potrebno za fermentaciju nalazi se unutra.
Kvasci S. bayanus i cerevisiae jamče brzu fermentaciju i prekrasan buket vina. Mineralne hranjive tvari su izvor dušika i fosfora potrebnih za rast i pravilnu fermentaciju vinskih kvasaca, a vitamin B1 djeluje kao aktivator fermentacije i povoljno utječe na okus i aromu vina.
Pektoenzim razgrađuje pektine prisutne u voću, čime se lakše oslobađa sok i podržava kasniji proces bistrenja.
S našom mješavinom pripremit ćete do 50 L vina od voća po vašem izboru. Zahvaljujući kvascima otpornim na visoke koncentracije alkohola, u domaćem piću možete postići čak do 18% alkohola.
Način upotrebe:
Pripremite nastav za vino prema odabranom receptu. Sadržaj vrećice pospite po površini 50 L mošta na temperaturi od 25-30°C. Ostavite pola sata, zatim dobro promiješajte. Fermentirajte na temperaturi od 14-30°C.
Sastojci: vinski kvasci: Saccharomyces bayanus (17,5%), Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V), pektolitički enzim 1,3% (saharoza, pektinaza [maltodekstrin, poligalakturonaza, voda, regulator kiselosti: natrijev citrat, limunska kiselina), tiamin hidroklorid (vitamin B1).
Upozorenje!
pakiranje iskoristite u cijelosti za jedan nastav.
Alkohol: 18%
Za: 50 L
Neto masa: 40 g