Sanjate li o čaši vina čija jasnoća oduševljava? Otkrijte tajnu koja će učiniti da vaše vino zasja poput dijamanta!
Koristite Klarowin White Plus - učinkovit i djelotvoran sredstvo za bistrenje bijelih vina i raznih sokova.
Jedno pakiranje Klarowin White Plus 8 g dovoljno je za bistrenje 10 L vina ili soka.
Kako djeluje bentonit?
Bentonit je prirodno sredstvo za izvrsno bistrenje. Ovaj negativno nabijen mineral privlači pozitivno nabijene čestice poput proteina ili metalnih iona, koje mogu uzrokovati zamućenje u vinu. Nakon spajanja, čestice padaju na dno stvarajući talog koji je lako odvojiti. Bistrenju pogoduje snižena temperatura. Pravilno primijenjen bentonit ne utječe na boju i okus vina.
Upozorenje!
Sredstvo koristimo tek nakon potpunog završetka procesa fermentacije! U suprotnom, proces bistrenja neće pravilno teći i neće doći do taloženja zamućenja.
Bistrenju pogoduje snižena temperatura.
Način upotrebe:
Odgovarajuću količinu Klarowin White Plus dodajte u 100 ml vode i dobro promiješajte. Zatim ostavite 24 sata, povremeno miješajući. Nakon tog vremena suspenziju dobro promiješajte i dodajte u bistreni tekućinu, ponovno promiješajte i ostavite da se izbistri. Najbolji učinak vidljiv je nakon 7 dana.
Sastojci: bentonit E558