Domaće vinarstvo: cijeđenje sokova za pripremu te smanjenje viskoznosti tekućine, što pomaže bistrenju, kao i cijeđenje sokova za napitke nikada nije bilo tako jednostavno! Pektolitički enzim je enzimatski pripravak koji olakšava dobivanje soka iz voća opuštanjem njihove strukture, što u kasnijim fazama također pogoduje dobrom bistrenju tekućine. Jedno pakiranje od 10 ml dovoljno je za cca 50 kg voća - međutim, ne morate koristiti cijelo pakiranje odjednom! Prednost ovog proizvoda je što zadržava stalnu aktivnost za upotrebu tijekom cijelog roka trajanja pri čuvanju na sobnoj temperaturi, što olakšava praktično pakiranje, odnosno bočica s čepom. Upotreba pektolitičkog enzima je izuzetno jednostavna, a rezultati će nadmašiti vaša očekivanja! Uživajte u vinu punog okusa i arome s bistrim bojama i iskoristite voće 100% bez gubitka dragocjenog soka koji sadrže! Pektolitički enzim razgrađuje pektine sadržane u voću, čime se smanjuje viskoznost tekućine, pozitivno utječe na proces bistrenja nakon fermentacije.
Način upotrebe:
Usitnjeno voće prelijte s malom količinom vode (1-2 L na 10 kg voća) na temperaturi od 40°C za bobičasto voće i 80°C za jabuke, kruške, šljive, dunje. Kada temperatura voćne mase padne na 40°C, dodajte im pektolitički enzim razrijeđen u 100 ml vode sobne temperature. Sve dobro promiješajte i ostavite pokriveno na hladnom mjestu 9-15 sati. Nakon tog vremena cijeđite sok.
Sastojci:
pektolitički enzim
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.