Kvasac + hranjiva tvar za bijela i ružičasta vina Enovini® BAYA VITA savršeno su prilagođeni kvasci Saccharomyces Bayanus i hranjiva tvar, zahvaljujući kojima ćete pripremiti svoje domaće vino. Proizvod omogućuje potpuno fermentiranje pripremljenog pića. Idealno za vina npr. od jabuka, krušaka, svijetlog grožđa, divlje ruže, malina. Najbolji sojevi kvasca osiguravaju potpuno fermentiranje, set će vam omogućiti pripremu do 25 L vina. Zapamtite da ne dodajete hranjivu tvar izravno u inokulum kvasca, koristite prema receptu.
Način upotrebe:
Kvasci ne zahtijevaju prethodno razmnožavanje. Pomiješajte ih u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30°C, a zatim ostavite sve 20 min. Nakon tog vremena ulijte otopinu u fermentacijski spremnik/posudu s moštom vina. Odgovarajuću količinu hranjive tvari (1 g hranjive tvari/1,5-2,5 L mošta) dozirajte u tri jednake porcije: I - prije inokulacije kvascem, II - nakon 2-3 dana fermentacije, III - nakon otprilike 10 dana, kada °Blg mošta padne na 8-12. Porcije hranjive tvari otopite u 100 ml mošta, a zatim ulijte u spremnik/posudu i promiješajte.
Ne dodavajte hranjivu tvar izravno u inokulum kvasca!
Sastojci: hranjiva tvar 58,8% (dijamonijev hidrogenfosfat, komponente neaktivnih stanica kvasca, vitamin B1 (tiamin hidroklorid)), kvasci 41,2% (vinski kvasci S. bayanus, emulgator: sorbitol monostearat).
Dimenzije pakiranja: