Plemeniti kvasci - idealni za bijela vina. Preporučuju se posebno za vina od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog grožđa, rabarbare, šljiva renkloda, bijelih ribizla.
Tokay je posebno odabrana sorta vinskih kvasaca suspendiranih u zaštitnoj tekućini. Ovi kvasci osiguravaju brzu i stabilnu fermentaciju u širokom rasponu temperatura, dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan, medni buket.
Važne značajke:
Način uporabe:
Kvasce u tekućini treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti inokulum kvasaca - takozvanu kvasnu majku. U bocu zapremine 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasaca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinom (5-25 L).
Upozorenje!
U svim fazama pripreme inokuluma kvasaca održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasce.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: