Set drvne sječke trešnja, jabuka i hrast

SIMBOL: 780820
EAN: 5908277718992

6,61 EUR

Dodaj u košaricu

4,41 EUR/kg

SIMBOL: 780820
EAN: 5908277718992


OPIS

Drvna sječka za dimljenje i roštiljanje - prirodna, set: 1 x hrast - 600 g, 1 x trešnja - 450 g, 1 x jabuka - 450 g.Sigurna - bez impregnacijskih i konzervirajućih spojeva, zbog optimalnog sadržaja vode <11% otporna je na djelovanje plijesni i gljivica.Univerzalnost - Drvna sječka pogodna je za d... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Drvna sječka za dimljenje i roštiljanje - prirodna, set: 1 x hrast - 600 g, 1 x trešnja - 450 g, 1 x jabuka - 450 g.

  • Sigurna - bez impregnacijskih i konzervirajućih spojeva, zbog optimalnog sadržaja vode <11% otporna je na djelovanje plijesni i gljivica.
  • Univerzalnost - Drvna sječka pogodna je za dimljenje i roštiljanje. Odlično će se pokazati u starijim komorama za dimljenje, generatorima dima i pušnicama s ložištem.
  • Prirodna - koristeći drvo jabuke, hrasta ili trešnje daješ jedinstven aromatičan i dubok okus svim roštiljanim i dimljenim jelima, a također na prirodan način produžavaš njihovu trajnost.
  • Dobre karakteristike - visokokvalitetna drvna sječka dolazi iz ekološki čistih područja i slobodna je od praškastih frakcija.
  • Univerzalni set - odabirom ovog proizvoda, dobit ćeš čak 3 pakiranja drvne sječke izrađene od različitih vrsta drva (hrast, trešnja i jabuka), zahvaljujući čemu ih možeš prilagoditi pripremljenom jelu!


Više o drvnoj sječki saznat ćeš iz našeg članka na blogu Odaberi drvnu sječku i napravi dim!

Ako cijeniš zdravu kuhinju i brineš o tome koja jela dolaze na tvoj tanjur – prirodna drvna sječka od visokokvalitetnog drva savršeno će se uklopiti u tvoju kuhinju. Dolazi iz Poljske, iz prirodno čistih područja i proizvedena je 100% od prirodnog drva, ne sadrži praškaste frakcije, impregnacijske i konzervirajuće spojeve. To je posebno usitnjeno voćno drvo koje je izvrsno za dimljenje i roštiljanje. Zahvaljujući očuvanju homogenosti drvne sječke lako se održava stalna temperatura tijekom izgaranja. Dim iz izgorjele drvne sječke prodire duboko u jelo, dajući mu odgovarajući aromatičan miris i privlačnu boju. Dimljenje jela s drvnom sječkom ima mnoge prednosti, uključujući poboljšanje okusa i vizualnih svojstava jela, povećanje trajnosti proizvoda konzerviranjem dimom i smanjenje vlažnosti proizvoda.


Upozorenje! Kupnjom ovog seta, dobit ćeš čak 3 paketa drvne sječke:

- 1 x hrast - 600 g, klasa 6-8 mm - idealno za govedinu, perad i ribu,​​

- 1 x trešnja - 450 g, klasa 9-12 mm - idealno za ribu, perad i crveno meso,

- 1 x jabuka - 450 g, klasa 6-8 mm - idealno za pripremu jela od ribe i svinjetine.


Način upotrebe:

Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postaviti sloj drvne sječke debljine dva centimetra — ne smije se postavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Roštilj treba pokriti poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku. 

Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremljenog mesa).

Delikatna mesa, poput piletine, ne trebaju puno vremena. Bit će gotova za otprilike sat ili dva (ovisno o veličini). Svinjetina ili govedina zahtijevaju više vremena.


Dimljenje će olakšati namakanje drvne sječke u vodi ili drugoj tekućini (npr. pivu :…) zatim postavljanje u blizini ložišta, najbolje u generatoru dima (kako bi se spriječilo brzo izgaranje).


Dimljenje: Ovisno o vrsti pušnice koju imamo, postaviti drvnu sječku na pladanj namijenjen za tu svrhu ili oko ložišta - ne smije se postavljati izravno na izvor topline jer će se odmah spaliti. Ovisno o temperaturi razlikujemo sljedeće metode dimljenja:

Hladno dimljenje na temperaturi 8 - 25/30℃, uzrokuje najjače sušenje dimljenih proizvoda, zahtijeva dugo vrijeme i istovremeno veću potrošnju drvne sječke, no gotovi proizvodi su najtrajniji i pogodni za dugo sazrijevanje.

Toplo dimljenje na temperaturi 25/30 - 60°C, na ovaj način se dimi prvenstveno kuhani i pareni proizvodi.

Vruće dimljenje na temperaturi 40 - 90°C, u ovom dimljenju, kao što se vidi, koristi se toplo dimljenje, na kraju procesa pečenje kobasica u pušnici.


Drvnu sječku treba čuvati na suhom i hladnom mjestu.


Drvna sječka dostupna u našoj ponudi ima pozitivne recenzije: Instituta za mesnu industriju i masti, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.



Duljina
18.0 cm

Širina
15.0 cm

Visina
29.0 cm

Masa
1.55 kg

frakcija
KL 08

tip
mješavina

Set drvne sječke trešnja, jabuka i hrast

Set drvne sječke trešnja, jabuka i hrast ['drvna sječka za roštilj', ' drvna sječka za roštiljanje', ' drvna sječka za dimljenje', ' dim za dimljenje', ' drvna sječka od jabuke', ' drvna sječka jabuka', ' drvna sječka trešnja', ' drvna sječka višnja', ' set drvne sječke', ' set drvnih sječki']
omiljeno

6,61 EUR

4,41 EUR/kg

Dodaj u košaricu