Mikrobiološka sirila je veganski enzimatski pripravak dobiven kontroliranom fermentacijom sojeva mikroorganizama Rhizomucor miehei.
- Visoko učinkovita - mikrobiološka sirila je enzim koji omogućuje brzo i učinkovito koaguliranje mlijeka, što je ključno u procesu proizvodnje sira.
- Veganski proizvod - mikrobiološka sirila preporučuje se i veganima i vegetarijancima.
- Univerzalna primjena - mikrobiološka sirila može se koristiti za proizvodnju različitih vrsta sira, uključujući kravlje i kozje mlijeko.
- Jednostavna za upotrebu - korištenje mikrobiološke sirile je izuzetno jednostavno, a potrebna doza može se lako izračunati ovisno o količini mlijeka korištenog za proizvodnju sira.
- Sigurna za vaše zdravlje - mikrobiološka sirila je siguran, prirodan prehrambeni proizvod koji zadovoljava visoke standarde kvalitete.
Mikrobiološka sirila je vegetarijanski enzimatski pripravak koji služi za brzo i učinkovito koaguliranje mlijeka tijekom proizvodnje sira. Dobivena kontroliranom fermentacijom sojeva Rhizomucor miehei je visoko učinkovit enzim koji se može koristiti za proizvodnju različitih vrsta sira od mlijeka, npr. kravljeg, kozjeg i sojinog. Sigurna za zdravlje, zadovoljava najviše standarde kvalitete i preporučuje se veganima i vegetarijancima. Zahvaljujući lako izračunljivoj dozi, kao i jednostavnom načinu upotrebe, mikrobiološka sirila je idealno rješenje za domaću proizvodnju sira.
Način upotrebe:
- Mlijeko ulijte u lonac, dodajte kalcijev klorid prema doziranju s pakiranja, otopljen u maloj količini mlake, prokuhane vode i dobro promiješajte. Sve zagrijte do 38 °C.
- Kada mlijeko postigne željenu temperaturu, dodajte sirilo otopljeno u maloj količini prokuhane, ohlađene vode. Preporučujemo upotrebu 8-10 kapi na 1 litru mlijeka.
- Sve lagano promiješajte i ostavite pokriveno da se stvori skuta oko 40-60 minuta.
Detaljne recepte za različite vrste sireva pronaći ćete u Kalkulatoru za sirarstvo.
Dodatne napomene:
- Optimalni pH mlijeka za pravilno djelovanje sirila je u rasponu od 6 - 7.
- Aktivnost 10 000 MCU/ml.
- Boca je opremljena kapaljkom.
Kako bi sirilo što dulje zadržalo svoja enzimatska svojstva, treba ga čuvati na temperaturi oko 5°C.