Peklosól - Pekla za krakovsku kobasicu je mješavina zahvaljujući kojoj možete uživati u zdravim, aromatičnim i ukusnim mesnim proizvodima pripremljenim u vlastitoj kuhinji!
Kiseljenje mesa uz korištenje naše nove pekle je čisto zadovoljstvo. Lako i brzo pripremite izvrsne kuhane ili dimljene kobasice, iz kojih ćete izvući jedinstven, tradicionalan okus. Naša pekla također će osigurati da vaši mesni proizvodi budu mikrobiološki stabilni. Bilje sadržano u mješavini, uključujući: korijander, bijeli papar, granulirani češnjak, piment i kim, dodatno će im osigurati izvrstan i jedinstven aromat. Koristeći peklosól za krakovsku kobasicu, osigurat ćete da vaše meso ostane privlačno ružičasto, privlačeći goste atraktivnim izgledom. Pakiranje od 115 g dovoljno je za pripremu čak 5 kg krakovske kobasice.
Isprobajte naš provjereni, tradicionalni recept za 5 kg krakovske kobasice:
Sastojci:
Priprema:
Očišćeno meso od opni i masnoće narežite na kockice veličine oko 2-4 cm. Govedinu i slaninu sameljite kroz najfiniju rešetku mašine. Govedinu miješajte zasebno s 0,5 L hladne vode dok ne dobijete bijelu kašu. Preostalo meso sameljite kroz rešetku s otvorima 8-12 mm. Sve zajedno pomiješajte, dodajte sadržaj vrećice i temeljito izmiješajte. Namakajte proteinske omote, zatim ih čvrsto napunite nadjevom i ostavite najmanje 8 sati na sobnoj temperaturi kako bi se meso osušilo i dobro smjestilo (možete koristiti hladni ventilator). Tako pripremljene kobasice dimite na temperaturi od 50-60°C oko 3 sata, a zatim ih kuhajte stavljajući meso u vodu temperature 75-80°C. Kuhajte dok unutrašnjost kobasice ne postigne 68°C. Proces dimljenja može se preskočiti, a kobasice kuhati izravno nakon sušenja i smještanja mesa unutar omota.
Sastojci: sol (sol, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E 536), začini (korijander, bijeli papar, granulirani češnjak, piment 4,3%, kim), natrijev nitrit. Sadrži prirodno prisutne šećere.
Proizvod može sadržavati tragove gorušice, celera, soje, sezama, glutena, orašastih plodova.