Hrastove pahuljice – sitne čestice drva koje dodane alkoholima daju im jedinstven okus i aromu. Najbolji viski ili burbon su oni koji dugo odležavaju u hrastovim bačvama. Pripremajući domaća pića, sličan efekt aromatizacije postići ćete znatno jeftinije i brže koristeći hrastove pahuljice.
Korištenje visokokvalitetnih hrastovih pahuljica najbolja je alternativa korištenju hrastovih bačvi. Zahvaljujući korištenju pahuljica, pićima ćete dati i plemenitu aromu i boju. To je znatno jednostavnija i jeftinija metoda starenja pića nego tradicionalno dozrijevanje u bačvama. Vaš viski ili hrastovača podsjetit će na klasiku i pružiti izvrsne dojmove tijekom degustacije.
Karakteristike:
Sirovina: američka vrsta hrasta
Vrsta: jako pečene
Doziranje: 2-6 g/1 L
Način upotrebe:
Dodajte hrastove pahuljice u odabrano piće u dozi od 2-6 g na 1 L alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi prilagoditi individualno, na temelju degustacije.
Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u piću odgovarajući, uklonite hrastove pahuljice i uživajte u plemenitom okusu.
Hrastove pahuljice možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciji nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Savjet: Koristeći nižu dozu i produženo vrijeme maceracije, postići ćete veću dubinu okusa i arome. Piće će prodrijeti u dublje strukture drva, što će rezultirati bogatijim okusnim doživljajem nego onim postignutim kraćom maceracijom.
Neto masa: 500 g