Hrastove pahuljice - sitni komadići drva za aromatiziranje alkohola. Najplemenitija i najskuplja pića često dugo odležavaju u hrastovim bačvama, zahvaljujući čemu dobivaju odgovarajući okus i aromu, kao i boju. Hrastove pahuljice su idealna alternativa tradicionalnim hrastovim bačvama.
Pripremate domaća pića? Njihov okus i aromu jednostavno ćete obogatiti željenim taninima i notama hrasta dodajući hrastove pahuljice. To je najbolji način za postizanje efekta sazrijevanja kao u tradicionalnim hrastovim bačvama.
Već nakon nekoliko tjedana uživajte u okusu izvrsnog vina, viskija ili konjaka.
Hrastove pahuljice jako pečene dat će vašim pićima aromu hrastove bačve, mljevene kave i karamele. Alkohol će također dobiti prekrasnu tamno jantarnu boju. A sve to u samo nekoliko tjedana.
Priprema domaće hrastovke uz korištenje hrastovih pahuljica je krajnje jednostavna. A postignuti učinak sigurno će vas iznenaditi.
Hrastove pahuljice za aromatizaciju alkohola koje prodajemo u našoj trgovini potječu od najkvalitetnije francuske sorte hrasta.
Karakteristike:
Način upotrebe:
Hrastove strugotine dodajte u odabrano piće u dozi od 0,5-2 g na 1 L alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi prilagoditi individualno na temelju degustacije.
Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u piću odgovarajući, uklonite iz njega strugotine i uživajte u njegovom okusu.
Hrastove strugotine možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciju nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Neto masa: 50 g