Cimetni hrastovi listići su sitne drvene iverice koje služe za aromatiziranje pića, dajući im željene okusne i mirisne karakteristike, slične onima koje se postižu tijekom sazrijevanja u hrastovim bačvama.
Cimetni hrastovi listići su najbolja alternativa za korištenje hrastovih bačvi. Korištenjem listića, alkoholima (vinima, likerima, destilatima) dajemo i aromu i boju. To je znatno jednostavnija i jeftinija metoda sazrijevanja pića nego tradicionalno sazrijevanje u bačvama. Hrastovi listići mogu se dodati tijekom fermentacije ili gotovom piću.
Zahvaljujući dodatku cimetnih hrastovih listića, pripremljeni alkohol vrlo brzo će dobiti prepoznatljive hrastove note, aromu cimeta i tamno-jantarni ton. U vinima i likerima očuvat će se voćne arome. Predstavljeni listići također su izvrsni za domaće alkohole poput konjaka, burbona, brendija.
Prodani u našoj trgovini, cimetni hrastovi listići za aromatizaciju alkohola dolaze od najkvalitetnije francuske sorte hrasta.
Karakteristike:
Način upotrebe:
Dodajte hrastove listiće u odabrano piće u dozi od 4-10 g na 1 L alkohola, na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta listića s alkoholom vrijedi odabrati individualno, na temelju degustacije. Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u piću odgovarajući, uklonite hrastove listiće i uživajte u okusu. Cimetne hrastove listiće možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciji nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Neto masa: 50 g