Klar-zyme - sredstvo za bistrenje

SIMBOL: 401640
EAN: 5908277712105

2,53 EUR

Dodaj u košaricu

253,00 EUR/l

SIMBOL: 401640
EAN: 5908277712105


OPIS

Domaće vino nije uvijek bistro, stoga može biti potrebno bistrenje. Nažalost, nikada ne možemo biti potpuno sigurni, jesu li zamućenja uzrokovana česticama s pozitivnim nabojem (npr. proteini) ili negativnim (npr. polifenoli) ili drugim spojevima organskog podrijetla. Prije nego što primijenimo odre... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Domaće vino nije uvijek bistro, stoga može biti potrebno bistrenje. Nažalost, nikada ne možemo biti potpuno sigurni, jesu li zamućenja uzrokovana česticama s pozitivnim nabojem (npr. proteini) ili negativnim (npr. polifenoli) ili drugim spojevima organskog podrijetla. Prije nego što primijenimo određeno sredstvo za bistrenje, vrijedi napraviti test na malom uzorku vina (oko 1 L). To nam omogućuje odabir pravog sredstva za bistrenje. Proces bistrenja obično traje oko tjedan dana. Također treba imati na umu da ne treba pretjerivati s doziranjem sredstava za bistrenje. U prevelikoj dozi mogu se pojaviti sekundarna zamućenja ili možemo promijeniti boju našeg vina.


Klar-zyme je učinkovit enzimatski preparat s pektolitičkim svojstvima, koji ima dvije primjene. Može se dodati nakon završene fermentacije za bistrenje vina, posebno šljivovih, bučinih, bananinih itd., a dodan prije fermentacije, posebno u nastave od šljiva, bundeva ili banana, olakšava dobivanje soka iz njih. Kompleks enzima osigurava razgradnju većine visokopolimernih pektinskih i škrobnih spojeva koji uzrokuju zamućenja.


Važne značajke:

  • volumen 10 ml
  • za 50 L
  • za bistrenje vina
  • povećava prinos soka iz prešanja


Način uporabe:

Prije uporabe preparat razrijedite vodom u omjeru 1:10 i dodajte u mošt ili vino. Sve dobro promiješajte i ostavite pokriveno na toplom mjestu. U slučaju dobivanja soka iz voća na 1 dan, a za bistrenje vina na 5-7 dana, ovisno o količini zamućenja u vinu. Nakon tog vremena iscijedite sok ili pretočite vino iznad taloga. Preparat najbolje djeluje na temp. 30-35°C, a njegova najveća aktivnost je pri pH 4,5.


Sastojci:

voda, glicerol, pektolitički enzimi, amonijev sulfat, konzervans: kalijev sorbat.


Dimenzije:

Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.

Duljina
1.9 cm

Širina
1.9 cm

Visina
10.5 cm

Masa
17.0 g

Klar-zyme - sredstvo za bistrenje

Klar-zyme - sredstvo za bistrenje ['sredstvo za bistrenje vina', ' bistrilo za vino', ' za bistrenje vina', ' pribor za vinarstvo', ' domaće vino']
omiljeno

2,53 EUR

253,00 EUR/l

Dodaj u košaricu