Trebate li proizvod idealan za stabilizaciju vina, sokova i voćnih mošta te ispiranje vinske ili pivarske opreme? Ovo pakiranje od 10 g kalijevog metabisulfita bit će idealan izbor!
Kalijev metabisulfit je sredstvo koje se široko koristi u vinskoj i pivarskoj industriji. Sprječava razvoj nepovoljne mikroflore u moštima podvrgnutim fermentaciji. Kalijev metabisulfit štiti vinske pripravke od infekcije i eliminira prisutnost tzv. divljih kvasaca.
Kada se koristi za gotova vina, zaustavlja fermentaciju, stabilizira boju i bistrinu.
Kalijev metabisulfit je također izvrstan dezinficijens, koji služi za ispiranje vinske, pivarske ili destilacijske opreme. Odabirom ovog proizvoda dobit ćete pakiranje od 10 g, što je dovoljno za stabilizaciju npr. 100 L mošta ili vina, ili za pripremu 2 L vode za ispiranje opreme.
Način upotrebe:
Ovisno o primjeni sredstva:
1. za stabilizaciju mošta: 1 g na 10 L mošta. Odgovarajuću količinu otopite u 50-100 ml vode, zatim dodajte u pripravak i dobro promiješajte.
2. za stabilizaciju vina prije punjenja u boce: 1 g na 10 L vina. Odgovarajuću količinu otopite u 50-100 ml vode, zatim dodajte u pripravak i dobro promiješajte.
3. za ispiranje opreme: 10 g na 2 L vode. Tako pripremljenom otopinom ispirite balone, fermentacijske posude, boce, preše, bačve, prethodno oprane deterdžentima i isprane vodom. Nakon ispiranja metabisulfitom, nemojte ponovno koristiti vodu.
Otopina kalijevog metabisulfita je nestabilna, stoga je treba pripremiti neposredno prije upotrebe. Nakon ispiranja, otopina nije pogodna za ponovnu upotrebu. Zbog karakterističnog, oštrog sumpornog mirisa, preporučuje se korištenje proizvoda isključivo u dobro prozračenim prostorijama.
Sastojci: kalijev metabisulfit
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.