Klarowin 2 je učinkovito sredstvo za bistrenje vina i sokova. Sadrži kiselu želatinu (pozitivno nabijenu) koja nakon bubrenja u vodi pokazuje snažna adsorpcijska svojstva. Veže u svojoj strukturi različite vrste negativno nabijenih tvari, uglavnom zamućenja boja i tanina, uzrokujući njihovo taloženje na dnu posude. Kao rezultat reakcije nastaju velike, lako taložive čestice koje dodatno skupljaju i povlače proteine (pozitivno nabijene). Koristi se uglavnom za crvene sokove i vina.
Pakiranje je dovoljno za čak 50 L bistrenog napitka.
Način upotrebe:
Odgovarajuću porciju Klarowina uspite u 100 ml vode i dobro promiješajte. Tako pripremljenu smjesu ostavite na dan povremeno miješajući. Nakon tog vremena otopinu ulijte u tekućinu koju bistrite. Učinak bi trebao biti vidljiv nakon otprilike tjedan dana u obliku taloga koji pada na dno.
NAPOMENA: Treba imati na umu da ne treba predozirati sredstva za bistrenje. U prevelikoj dozi mogu uzrokovati sekundarna zamućenja ili promjenu boje našeg vina.
Sastojci: kisela želatina
Neto masa: 7 g
Dimenzije: Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.